Slovenija
130 ogledov

“Dovolj imam neresnic”

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Spor. Rajko Hrvatič toži človeka, ki že 12. leto trdi, da je organiziral napad nanj.
Zadeva ni zastarela
Zaslišanje. “Dvanajstega aprila grem v Ljubljano na pogovor s kriminalisti, ker sem dal ovadbo na posebno skupino tudi zaradi neustreznega dela koprskih policistov,” napoveduje Marino Poropat. Dodajmo, da zadeva še ni zastarana, saj je ljubljanski sodni senat menil, da pri njem ni šlo za lahko, temveč za posebno hudo ali vsaj hudo telesno poškodbo. V tem primeru je zastaralni rok daljši in zastaranja še ni bilo.

“Tožim ga zaradi razžalitve oziroma duševnih bolečin. Dovolj imam njegovih neresnic in insinuacij na moj račun,” pravi podjetnik Rajko Hrvatič pred za danes razpisano obravnavo proti Marinu Poropatu na koprskem okrožnem sodišču. Hrvatič zahteva dobrih 20 tisoč evrov odškodnine.

Zgodba z dolgo brado
Gre za moje izjave, ki sem jih dal za nedeljsko oddajo TV Slovenija, v kateri so govorili o mojem primeru,” razlaga Poropat, ki že 12. leto ponavlja, da je v ozadju napada nanj izpred nekaj let prav omenjeni podjetnik, saj sta bila v sporu zaradi nepremičnine.

Spomnimo, Poropata naj bi julija 1999 v Portorožu na dvorišču njegove hiše pretepli in ga nezavestnega odpeljali na odlagališče gradbenih odpadkov v Strunjan. Tam ga je nezavestnega in krvavečega našel naključni mimoidoči. Poropat poskuša vsa ta leta tudi dokazati, da organi pregona niso storili dovolj, da bi ga ustrezno zaščitili, hitro raziskali njegov primer ter odkrili storilce in jih primerno kaznovali. “Trdim, da je Hrvatič zaščiten in lahko počne vse, kar želi, policija, tožilstvo in sodniki pa v mojem primeru niso bili nepristranski,” dodaja.

Ljubljansko sodišče je sicer na prvi stopnji februarja razsodilo, da mora Republika Slovenija Poropatu plačati deset tisoč evrov odškodnine z zamudnimi obrestmi od začetka leta 2008. “Mi smo zahtevali 50 tisoč evrov in smo se na to razsodbo že pritožili,” razkriva Poropat.

Le zaradi koristi
“Imam kup dokumentacije, iz katere je jasno razvidno, da Poropatove trditve ne držijo in da so zrasle na njegovem zeljniku. Zdravnik, ki ga je pregledal, pa je nakazal možnost, da gre pri njem za 'rentno' psihozo. Človek je padel in dobil majhno rano na glavi,” pred obravnavo razlaga Hrvatič. Omenjena “diagnoza” naj bi pomenila, da toži vsakega, za katerega presodi, da bi od njega imel finančno korist. Hrvatič obenem poudarja, da je bil predlog za obtožnico proti njemu že pred meseci zavržen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.