Slovenija
19 ogledov

Dovolj je bilo srebra, čas je za zlato!

Šime Dmitrović, novinar Žurnala24 (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tina Maze je na svetovnem prvenstvu še enkrat več dokazala, da je prava šampionka.

“Nikakor nisem želela biti druga,” je v cilju presrečna razlagala Mazejeva, ki je z naslovom svetovne prvakinje v veleslalomu dosegla uspeh kariere. Srebrnih kolajn z velikih tekmovanj Črnjanki res ne manjka. Štiri je osvojila v zadnjih treh letih.

V četrtek je zablestela v polnem sijaju, končno pa je bila na njeni strani tudi igra stotink. Da bi to lahko bilo njeno prvenstvo, je nakazala že lani, ko je v Garmischu prav v veleslalomu ugnala vso konkurenco.

V tej sezoni se je Team to aMaze spopadal z veliko težavami. Nenadna zamenjava serviserja, stalne Tinine težave z zadnjo ložo ... Še pred mesecem je bila Tina na robu obupa, zdaj pa je najbolj vroča smučarka belega cirkusa. Vsem dvomljivcem je na najboljši možni način zaprla usta in še enkrat več dokazala, da trdo delo, talent in volja nekaj štejejo.

A pozor, prvenstva še ni konec! Že jutri je na sporedu slalom, v katerem bo sproščena Mazejeva v najožjem krogu favoritinj za kolajne. Če bi ji uspelo – in ni razloga, da ji ne bi –, bi se v domovino vrnila s tremi odličji.

Prihodnost. O tem, za kako velik uspeh slovenskega smučanja gre, ne kaže izgubljati besed. Kar 22 let smo čakali na novega svetovnega prvaka. Prepričan sem, da do naslednjega ne bo preteklo toliko vode.

Tu je Tina, ki ima pri 27 letih pred seboj še kar nekaj prvenstev, blizu so fantje v hitrih disciplinah, v ozadju pa nase opozarjajo mladi upi. V prvi vrsti dvakratni mladinski svetovni prvak Boštjan Kline in komaj 16-letna Eli Plut, ki blesti na olimpijskem festivalu evropske mladine na Češkem. Gremo naprej!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.