Slovenija
83 ogledov

Dovolj za zlate kandelabre

Velike Brusnice Jerca Božič Kranjec
Neracionalno. S Cerodovim denarjem bi v KS Brusnice lahko naredili več.

Z osmimi milijoni evrov, kolikor jih je Cerod nakazal mestni občini za urejanje cest in kanalizacije v Krajevni skupnosti (KS) Brusnice, kjer se nahaja odlagališče odpadkov, bi morali postoriti bistveno več, kot so, so prepričani tako v KS Brusnice kot tudi nekateri župani občin družbenic Ceroda.

Za luknjo v blagajni?

Gre za okoli dva kilometra ceste od Velikih Brusnic do Rateža, ki so jo obnavljali leta 2010 in kilometer ceste skozi Ratež, katere prenovo so zaključili nedavno. "Občina je plačala odkupe zemljišč, pločnik in javno razsvetljavo. Menimo, da je Cerod občini plačal dvakrat toliko kot je bilo narejenega; ker točnega vpogleda račune nimamo, sumimo, da je Cerod preko nas reševal tudi občinsko blagajno," nam je povedal Toni Vovko, predsednik sveta KS Brusnice.

Po podatkih, ki nam jih je posredoval Jože Kobe z mestne občine, so do zdaj za obnovo omenjenih cest namenili okoli 2,8 milijona evrov, za kanalizacijo po KS pa štiri milijone evrov. Razliko do omenjenih osem milijonov evrov nameravajo porabiti še za cesto Brusnice – Gabrje in ureditev križišča na Ratežu.

Cesto plačala država

Vovko ob tem opozarja, da ni nepomembno, da gre za državne ceste, obnovo katerih sofinancira država. Kot so nam povedali na Direkciji RS za ceste, so za omenjeni obnovi cest prispevali dobra dva milijona evrov.

"Mestna občina je naredila v Brusnicah bistveno manj, kot bi lahko; tega denarja tam, enostavno, ko se razgledaš po kraju, ni videti," meni Srečko Ocvirk, župan občine Sevnica, ki je ena od družbenic Ceroda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.