Slovenija
34 ogledov

Dovoljenje dva dni pred zavesljajem

Nov sodniški stolp v Veliki Zaki je pripravljen za veslaški pokal, Občina Bled p Žurnal24 main
Velika Zaka. Danes uporabno dovoljenje za sodniški stolp. Prihodnji teden rušitev tribun.

"Jutri (danes, op. p.) pričakujemo uporabno dovoljenje za sodniški stolp, saj so odpravljene vse pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene pri tehničnem pregledu pretekli teden," je včeraj za Žurnal24 zatrdil Boris Malej, direktor blejske občinske uprave.

Pri rušitvi starih tribun bomo morali paziti na cesto nad tribunami, da ne bi prišlo do njenega posutja.
Dušan Kralj, delovodja Kovinar Gradnje

Dodal je, da so dela na stolpu končana in da ni nobenih ovir za tekmo svetovnega veslaškega pokala, ki bo na Bledu od četrtka do nedelje, na njem pa bo nastopilo okrog 700 tekmovalcev s celega sveta.

Tudi ureditev veslaškega centra v Mali Zaki je končana, v Veliki Zaki pa v teh dneh postavljajo montažne tribune begunjskega Elana, saj občini ni uspelo pridobiti vseh zemljišč za gradnjo novih, večjih tribun.

Slovenske barve
Tekmovalci:
- dvojni četverec: Gašper Fistravec, Luka in Jan Špik ter Andraž Krek

- četverec: Tomaž, Žiga in Miha Pirih ter Rok Kolander

- dvojni dvojec – lahki veslači: Matevž Malešič in Jure Cvet.

Postavili bodo začasne z okoli 500 sedeži, po koncu tekme, predvidoma v ponedeljek, pa bodo delavci podjetja Kovinar Gradnje začeli rušiti stare betonske tribune. "V celoti jih bomo porušili in zgradili enako velike nove, sprememba bo le ta, da bodo sanitarije po novem pod tribunami. Gradnjo bomo končali v dveh mesecih, sicer pa smo vsa dela v veslaškem centru opravili v roku,“ je povedal Dušan Kralj, delovodja podjetja Kovinar Gradnje.

Partizanska bo prevozna
Gradnja veslaškega centra bo stala 4,2 milijona evrov, od tega sodniški stolp 400 tisoč evrov, nove tribune pa 500 tisoč evrov. V času pokala bo na Bledu veljal drugačen prometni režim, urejen bo krožni promet, na Seliški cesti pa večje parkirišče za obiskovalce. Malej je dejal, da bodo do četrtka asfaltirali cesto na Rečici, prevozna pa bo tudi Partizanska cesta, ki je zaradi gradnje kanalizacije zaprta.

"Ceste še ne bomo asfaltirali, prevozna bo makadamska, kajti arheologi še niso zaključili dela. Nadaljevali bodo po končanem pokalu v ponedeljek in če ne bo novih najdišč, bodo dela na tej cesti končana v enem tednu, drugače pa v enem mesecu," je še pojasnil Malej.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.