Slovenija
58 ogledov

Dr. Kenda: Ne razumejo

Žurnal24 main
Dr. Rajko Kenda že teden dni za nadaljevanje pogajanj med vlado in zdravniškim sindikatom. Mladi forum SD-ja pri tem izraža "globoko razočaranje nad njegovimi izjavami".

Dr. Rajko Kenda, predsednik zdravstvenega sveta, torej svetovalnega organa zdravstvenega ministrstva, si že teden dni prizadeva za nadaljevanje pogajanj med zdravniki in vlado. Kot smo pisali že včeraj, je med drugim tudi predsedniku države Danilu Türku prejšnji teden izročil pismo, v katerem svari pred septembrom, ko bo začel veljati umik soglasja za opravljanje nadurnega dela večine slovenskih zdravnikov.

Na pismo se je danes odzval mladi forum SD-ja, ki od dr. Kende zahteva javno opravičilo. Zbodle so jih predvsem Kendine svarilne besede: "Ustvarili bomo jez, za katerim se bodo nabirale množice bolnih, nesrečnih bolnikov, nekateri bodo medtem celo umrli. Gre za plaz, za katerega v tem trenutku še ne vemo, koliko ljudi bo pokopal pod seboj." Kenda v pismu sicer še nadaljuje, da “vsi vlada, zdravniki, zavarovalnica ... – govorimo o bolniku, ki ga je treba postaviti v središče sistema, videti pa je, da je v središču zgolj zato, da na njem lomimo kopja".

Dr. Kendo je odziv popolnoma presenetil, za Žurnal24 pa se je nanj odzval z besedami: "Mladost in neizkušenost dečkov in deklic v mladem forumu nista zadostno opravičilo za pamflet, ki so ga sestavili. Očitno ne razumejo, da nisem na strani vlade niti na strani Fidesa, marveč si zgolj prizadevam, da bi obe sprti strani sedli za skupno mizo, preden bodo ta nesoglasja občutili bolniki. Zato tudi ni čudno, da v zadnjem odstavku mladi politiki zahtevajo ravno to, za kar se sam zavzemam ves čas – to je strpen dialog iskanja rešitev in doseganja dogovorov.”

Z odzivom dr. Kende smo seznanili tudi mladi forum SD-ja, ki še vedno vztraja nad “razočaranjem nad njegovimi izjavami, zlasti tisto v povezavi s smrtjo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.