Slovenija
1 ogledov

Draga filmska minuta

Mladoporočenca se v filmu pojavita za nekaj sekund, ko ju svatje v grajskem atri Žurnal24 main
Promocijski film. Mladoporočenca, ki nastopata v filmu, naj bi zahtevala odškodnino.

“Poskušali se bomo dogovoriti, smo v fazi usklajevanja,” je bila diplomatska Mojca Pernovšek, direktorica Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica (KŠTM), ko smo jo povprašali, ali poročni par, ki nastopa v promocijskem filmu, res zahteva odškodnino.

Deset tisoč evrov
Po neuradnih informacijah naj bi mladoporočenca iz Sevnice, ki se za nekaj sekund pojavita v enominutnem promocijskem filmu o Sevnici, zdaj, ko je film že narejen, zahtevala deset tisoč evrov. Par se je poročil na sevniškem gradu, film pa v drobcih prikazuje, kako so ju svatje v grajskem atriju posuli z rižem. KŠTM naj bi ta delček njune svatbe posnel brez njunega soglasja.

Pogovarjajo se
“Prve informacije so bile res take, da par zahteva deset tisoč evrov,” je dejala Pernovškova in dodala, da se s parom pogovarjajo. Po njenih besedah sta mladoporočenca ustno soglašala, da se posname del njune poroke. “Žal pa nismo imeli pisnega soglasja,” je pristavila direktorica, ki je bila s komentarji sicer skopa. Povedala je, da lahko v končni fazi ta kader iz filma izrežejo, v načrtu pa imajo tudi nekoliko daljšo različico turistične vizitke, kot imenujejo kratki film o Sevnici, ki ga je posnel Prekmurec, izbran na javnem razpisu.

Župan ne ve ničesar
Mnenja mladega para nam ni uspelo dobiti. Mama prizadetega mladoporočenca nam sinove telefonske številke ni hotela zaupati.

O skrivnostnem primeru smo povprašali tudi župana Srečka Ocvirka, ki pa zadeve ne pozna. “Vesel sem bil, ko sem videl dober promocijski material, zapletov ne poznam,” je dejal in poudaril, da je to stvar javnega zavoda KŠTM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.