Slovenija
34 ogledov

Draga naša 
predraga država

Žurnal24 main
Država se veseli in zaradi svojih pufov državljanom višje cene naprti.

Novo leto, nove cene. Višje, kakopak. Bi nam morale narisati zadovoljen novoletni nasmešek na obraz? Državi že, ki bo kasirala, potrošnikom, ki bodo morali široko razpreti denarnice, pa zagotovo ne.

Videti je, kot da česarkoli se država dotakne, raste (razen tistega, kar bi moralo): luknja v državni blagajni, cene goriv, število brezposelnih in še veliko podobnih zadev.

Seveda smo mali državljani le kolateralna škoda pri veleumnem planu, kako bomo premagali krizo. Za boljši jutri. Za jutri, ki ga bo marsikdo težko dočakal – ga bo pa vsaj Slovenija. In menda smo na poti okrevanja, je že večkrat suvereno zatrdil premier. Naj nam pokaže, saj tega mali ljudje za zdaj niti ne čutimo niti ne vidimo.

Osebni stečaji. Nov val podražitev bo zagotovo prispeval k tanjšanju denarnic potrošnikov in k povečanju njihovih dolgov. Socialno šibkejše bodo podražitve pognale v še večjo revščino.

Marsikoga, ki prej ni bil pod pragom revščine, pa bodo potisnile pod njega. Naj izpostavim, da se minimalna plača usklajuje le enkrat na leto, in sicer za preteklo leto.

Že januarja pa bodo potrošniki deležni številnih novih podražitev. Od kod naj tisti z minimalnimi plačami 12 mesecev jemljejo za napovedane podražitve, če nimajo v denarnici?

Zato se obeta nov val osebnih stečajev. Nov val brezplačnih, a od države plačanih pravnih pomoči, ki nosijo dobičke odvetnikom in stečajnikom. Nov val odpisov dolgov. In le še večja luknja v državni denarnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.