Slovenija
9 ogledov

Drago Kos: Identiteto smo želeli zavarovati

"Načelno mnenje komisije je najbrž namerno predvolilno dejanje," pravi direktori Žurnal24 main
Kosova komisija direktorici zavoda očita kršitve pravilnika o sistematizaciji delovnih mest, ta pa Kosu napačno interpretacijo.
"Komisija je narobe prepisala naš pravilnik, in sicer z namenom šikaniranja zaradi strankarske pripadnosti," je bila ogorčena Marija Poglajen, generalna direktorica zavoda za zaposlovanje in članica koalicijske stranke.
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da je direktorica v obdobju med letoma 2007 in 2008 imenovala tri pomočnike, čeprav niso izpolnjevali pogoja, ki zahteva pet let delovnih izkušenj na področju dela zavoda. Zato je izdala načelno mnenje, da ravnanje direktorice ustreza definiciji korupcije. "To je le mnenje, o odgovornosti nismo odločali," je poudaril predsednik KPK Drago Kos.

Želeli so jo zavarovati
"Pravilnik zahteva izkušnje v zaposlovanju in te so kandidati, ki jih prej nisem poznala, imeli," zatrjuje Poglajnova. Kos pa je pojasnil, da je v obrazložitvi komisija zapisala nadpomensko besedno zvezo, da ne bi bilo očitno, za kateri zavod gre: "To smo naredili zaradi njene zaščite, razumljivo je, da je področje dela zavoda zaposlovanje." Dodal je še, da komisija sicer piše o konkretnih stvareh, vendar ne omenja konkretnih ljudi. "Če pa gospa meni, da jo šikaniramo zaradi strankarske pripadnosti, jo najbrž šikanira tudi inšpektorat za delo, ki je v zavodu opravil izredni inšpekcijski nadzor," je še povedal Kos.

Prijava tudi na policiji
Odgovor z inšpektorata za delo še pričakujemo, s policijske uprave pa so sporočili, da so o zadevi prejeli anonimno prijavo, ki so jo raziskali, in ugotovitve v obliki poročila posredovali pristojnemu tožilstvu v Ljubljani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.