Slovenija
4886 ogledov

Ob 2.30 se je policijska akcija v Brežicah končala

Brežice policist drama Bralec Prizor iz Brežic.
Policija je ponoči prijela moškega, ki se je v sredo popoldne s strelnim orožjem, iz katerega je tudi večkrat ustrelil, zaprl v hišo v Brežicah.

"Ponoči, nekaj pred 2.30 so policisti uspešno zaključili posredovanje na območju Brežic. Oseba je bila prijeta, poškodovan ni bil nihče. Nevarnosti za okoliške prebivalce tako ni več, kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin," so zjutraj sporočili z novomeške policijske uprave. 

Do incidenta je prišlo v sredo popoldne, ko naj bi po pričevanju domačinov moški prišel v lekarno, najprej iz nje nagnal ljudi, nato naj bi tudi sam odšel ven, pred lekarno ustrelil dvakrat ali trikrat v zrak, potem pa odšel v bližnjo domačo hišo, kamor se je zaprl.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za upokojenega policista. Med okoliškimi prebivalci je bilo slišati, da naj bi grozil, da se bo razstrelil. 

Policisti so pokušali z moškim najprej stopiti v stik preko telefona, a naj bi pogovor zavračal. Zato so ga k predaji začeli pozivati preko zvočnika. Na kraj naj bi pripeljali tudi njegovega sina, ki ga je pozval k predaji. Medtem, ko so ga policisti poskušali prepričati, naj se preda, pa naj bi ustrelil tudi proti njim.

Neuradno naj bi bil moški dolžan zajetno vsoto denarja, v zadnjem obdobju pa naj bi mu grozili. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.