Slovenija
26 ogledov

Drava grozi

dež Saša Despot
Večji del države so zajele nevihte. Trenutno najhuje na zahodu in severu.

Močni nalivi so že zajeli Slovenijo.V Dravogradu se je pretok Drave povečal čez opozorilne vrednosti. Na agenciji za okolje ponoči pričakujejo še povečanje dotoka Drave iz Avstrije. Povečana vodnatost Drave v Sloveniji, v njenem srednjem in spodnjem toku, se bo zadržala tudi v četrtek.

Vode zalile kleti

Domači gasilci so posredovali  na Mariborski cesti v Radljah ob Dravi, kjer je voda zajela kletne prostore. Voda je klet stanovanjskega objekta zalila tudi v Podbrezju pri Naklem in na Zgornjem Jezerskem. Zaradi močnega vetra pa je v Domžalah prišlo do vetroloma.

V četrtek nevihte na Primorskem

Po skoraj vsej državi je zaradi nalivov razglašen oranžni alarm. Ob nevihtah so zvečer in ponoči možna neurja z nalivi in sunki vetra. Jutri dopoldne bodo nalivi pogostejši v vzhodni polovici Slovenije. V četrtek popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem znova možne lokalno močnejše nevihte.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.