Slovenija
44 ogledov

Dravograd: Novih primerov črevesnih okužb ni

pivo pipa vodovod Youtube
Vzrok za množične črevesne okužbe še vedno ni znan

"Novih primerov ljudi s prebavnimi težavami ni, zadeve so se umirile," je potrdil direktor zdravstvenega doma v Dravogradu Ervin Pečnik. Razloga za hude prebavne težave, zaradi katerih je zdravniško pomoč potrebovalo 15 ljudi, eden je moral ostati v bolnišnici, še niso odkrili. 

Pečnik je pojasnil tudi, da v nasprotju s prvimi podatki, vsi oboleli ne prihajajo z naselja Robindvor. "Med analiziranjem smo ugotovili, da so štirje oboleli iz drugih naselij."

Danes prispeli rezultati analize vzorca vode so pokazali, da voda ni okužena s Salmonelo in ali bakterijo Clostridium perfringens, že prejšnje analiza pa so pokazale, da v vodi ni bakterij fekalnega onesnaženja E. Colli in Enterokokov. "V vodi doslej niso našli ničesar, kar bi lahko povzročalo okužbe. Čakamo še na rezultate glede testov na Nora virus. Vzorce so vzeli še v stanovanjski hiši v naselju Robindvor in tamkajšnjem vrtcu," pravi direktorica Javnega komunalnega podjetja Dravograd Marija Slavič. Še vedno pa prebivalce pozivajo, naj vodo pred uporabo prekuhavajo vsaj tri minute.

Kot pojasnjuje direktor zdravstvenega doma, bi lahko težave povzročalo tudi virusno obolenje, ki se širi iz človeka na človeka.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.