Slovenija
21 ogledov

Dražbe so bile neuspešne

Skupna izklicna cena vseh Murinih nepremičnin na javnih dražbah je bila skoraj 3 Žurnal24 main
Mura. Nepremičnine neprodane. Odslej prodaja po zdravih jedrih.

“Težko je pričakovati, da bo kdo to kupil po tržni vrednosti, saj so te v stečaju celo manjše, kot so bile takrat, ko so bile dane hipoteke,” Branko Đorđevič, stečajni upravitelj Mure, komentira nezanimanje kupcev za Murine nepremičnine.

Na pet javnih dražb se včeraj v Murski Soboti, Gornji Radgoni in Ljutomeru namreč ni odzval nihče. “Izjema sta nepremičnini v Murski Soboti in Ljutomeru, na katerih stojita merilno-regulacijski postaji za plin. Ti sta se prodajali v paketu za 13 tisoč evrov, varščina pa je položilo podjetje Geoplin,” pojasnjuje Đorđevič. Tudi nekdanji Muralist, ki se je prodajal po izklicni ceni 1,05 milijona evrov, kupca ni dočakal.

Tudi družba Mura in partnerji
Muro bodo zato od zdaj prodajali po “zdravih jedrih”. “Pripravili smo že pet oziroma šest prodajnih sklopov, tudi stoodstotni poslovni delež v Muri in partnerjih kot pravni osebi s prostori,” pravi stečajni upravitelj, ki priznava, da se za zadnjo že zanima več kupcev. Vrednost te družbe je sicer ocenjena na dobrega 8,5 milijona evrov, pridobiti pa morajo še mnenje hipotekarnih upnikov in se odločiti, ali bodo šli na likvidacijsko ali tržno vrednost oziroma nezavezujoče zbiranje ponudb. Na enak način bodo poskušali prodati družbe Mura Unikat, Energetika in druge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.