Slovenija
53 ogledov

Dražja zdravila brez recepta

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Krka, Lek in GSK močno dražijo zdravila brez recepta. Najbolj prodajana tudi do 23 odstotkov dražja.

"Lek in GSK sta del zdravil brez recepta že podražila v zadnjih dveh tednih, pri Krki bodo višje cene v lekarnah začele veljati jutri, pričakujejo še podražitve Bayerjevih zdravil," pišejo današnje Finance. Februarske veleprodajne cene večinoma "sezonskih" zdravil brez recepta so se po podatkih časnika podražile od tri do 23 odstotkov, v povprečju za deset.

Pri Krki so se najbolj podražila zrnca proti gripi daleron C 500, in sicer za 16 odstotkov, za deset odstotkov pa so po ugotovitvah časnika dražji daleron cold3, vitamini B-complex in zdravilo proti alergiji letizen.

Kapsule za hujšanje alli proizvajalca GSK so se podražile za 11,1 odstotka, coldrex za 11,8, panadol v različnih oblikah od 18 do 22,6 odstotka, šampon nix (proti ušem) pa za 20 odstotkov.

Podražitve Lekovih zdravil brez recepta (pet oblik) so 10-odstotne (denimo lekadol plus C, fluimukan za izkašljevanje, kapljice za nos operil).

Proizvajalci zdravil po pisanju časnika kot razlog za podražitve navajajo dvig surovin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.