Slovenija
54 ogledov

Dremelj izvršni direktor

Odslovitev Bojana Dremlja bi državo stala skoraj pol milijona evrov. Žurnal24 main
Država bo v Telekomu uvedla enotirno upravljanje. Na skupščini bodo delničarji odločali še o imenovanju članov upravnega odbora in delitvi dobička.
"Kolikor vem, so celotni zdajšnji upravi Telekoma ponujena mesta izvršnih direktorjev. Ponudbe ni še nihče zavrnil." Tako nam je v petek pred današnjo skupščino Telekoma povedal direktor direktorata za elektronske komunikacije Matjaž Janša, ki bo na njej zastopal vlado. Dodaja pa, da bodo imenovanja izvršnih direktorjev stvar upravnega odbora (UO), ki "še ni določen".

Nespremenjen predlog
A nato pritrdi, da vladni predlog za UO Telekoma ostaja tak, kot ga je pred tremi tedni predstavil minister Andrej Vizjak. Spomnimo, v njem so zdajšnji predsednik uprave Bojan Dremelj, predsednik nadzornega sveta Damijan Koletnik, predstavniki kapitala Borut Štrukelj, Andrej Brodnik, Pavel Žakelj in Karmen Ponikvar. "Čisto možno pa je, da se nov predlog pojavi na sami skupščini," ocenjuje Janša. Dodaja, da vlada nasprotnega predloga sama sebi ne more dati, lahko pa ga da kdo drug. Kdo bi lahko izpadel iz UO, Janša ni želel komentirati. Prav tako so se vseh komentarjev vzdržali na Sodu, saj bodo svoje mnenje izrazili na skupščini. Klavdij Godnič, prvi mož Mobitela, ki se ga je v zadnjih tednih omenjalo kot možnega naslednika Dremlja, v petek ni želel komentirati, ali bo zasedal kako funkcijo v Telekomu in katera bo to. Poleg uvedbe enotirnega upravljanja in imenovanja članov upravnega odbora bodo delničarji odločali tudi o delitvi dobička (višina dividende 12,80 evra bruto na delnico) in 135 tisoč evrih nagrade nadzornikom.

Sestanek delničarjev NLB
O delitvi dobička bodo danes odločali tudi delničarji NLB. Uprava predlaga, naj dividenda znaša 5,33 evra bruto na delnico. Glasovali pa bodo še o nagradah ter razrešnici upravi in nadzornemu svetu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.