Slovenija
46 ogledov

Drevesi padli na daljnovod, požar zaprl glavno cesto

Požar Spodnji Slemen Youtube
Drevesi sta se podrli na daljnovod, prišlo je do požarov, ki sta zaprla glavno cesto Maribor - Dravograd. Požar gasilo 150 gasilcev.

Kmalu po 19. uri je bila policija na telefonsko številko 113 obveščena, da v Spodnjem Slemenu gori podrast in gozd in da so gasilci že napoteni kraj.

"Policisti so ugotovili, da v Spodnjem Slemenu gori podrast na dveh lokacijah. Po prvih ugotovitvah sta v obeh primerih podrti drevesi padli na bližnji daljnovod, kar naj bi povzročilo iskrenje, to pa je zanetilo oba požara. Drevesi je podrl močan veter," so sporočili iz mariborske policijske uprave.  

Spodaj si lahko ogledate posnetek, ki ga je objavila lokalna televizija. 

 

Požara  sprva  nista  ogrožala  hiš  ali  ljudi, ker pa je gašenje oviral močan veter, do polnoči, torej pet ur po klicu na pomoč, gasilcem  požarov  še  ni uspelo pogasiti.

 

Ogenj se je okrog enajstih začel približevati  eni  od  stanovanjskih  hiš,  zaradi česar so dve stanovalki preventivno evakuirali. 

Zaradi  gasilske  intervencije je bilo nujno zapreti glavno cesto Maribor - Dravograd, pri gradu Viltuš. Obvoz je urejen preko Ruš in Limbuša. 

Ker  so  gasilci  na  kraju  izpostavljeni  dimu,  ki se sprošča ob gorenju podrasti, smo na kraj poklicali tudi reševalce.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.