Slovenija
36 ogledov

Drkušić tokrat nič več z molkom

Branko Drkušić, zdaj že upokojeni policist, ki naj bi povzročil nesrečo, krivdo Žurnal24 main
Nadaljevanje sojenja. Včeraj pričala tudi Gašperšičeva. Drkušić vali krivdo nanjo, ona pa nanj.

V torek se je na okrajnem sodišču nadaljevalo sojenje Branku Drkušiću, upokojenemu policistu, ki naj bi decembra 2009 iz malomarnosti povzročil prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala noseča Anja Gašperšič. Aprila so sojenje prekinili, ker Gašperšičeva zaradi grozečega prezgodnjega poroda ni mogla pričati, tokrat sta pred sodnico Andrejo Beg stopila oba, pričal pa je tudi Tomaž Jalovec, sodni izvedenec prometne stroke. Drkušić, ki se je do zdaj zagovarjal z molkom, je tokrat dejal, da nesreče ni povzročil on, temveč Gašperšičeva, ki je po Drkušićevih besedah zapeljala na njegov vozni pas, Gašperšičeva pa je trdila, da je nesrečo povzročil on. Po štirih urah je Begova obravnavo prekinila; kdaj bo nadaljevanje sojenja, še ni znano.

Niso opravili preizkusa
Prometna nesreča je v javnosti odmevala toliko bolj, saj policisti pri kolegu Drkušiću, ki se je vračal s prednovoletne zabave, niso opravili preizkusa alkoholiziranosti – ne na kraju nesreče ne v bolnišnici, kamor je bil odpeljan z vozilom nujne medicinske pomoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.