Slovenija
16 ogledov

Drobnič: Nimam več obveznosti do NSi

Ali bo prestopil k KDS, še ne ve. Žurnal24 main
"Nimam več obveznosti do NSi," je dejal Janez Drobnič, potem ko je izvedel, da so v Ribnici našli drugo kandidatko NSi za letošnje državnozborske volitve.

Kljub temu je Janez Drobnič še v fazi odločanja, ali bo morda prešel v novo Krščansko demokratsko stranko (KDS), ki je bila ustanovljena pred dnevi, in pravi, da ima več ponudb: dve poslovni in tri politične. Zato se lahko zgodi marsikaj. O pobudi za nastanek KDS pravi, da je nastala kot svarilo NSi, ki marsikaj počne narobe. Drobnič je še dodal, da še ne ve, kdaj in kako se bo odločil, da pa je možno marsikaj.

SD in SDS – enaka ali podobna vsebina
Nekatera stališča Janeza Drobniča, ki je po ustanovitvi KDS poleg Lojzeta Peterleta največja zvezda prestopnega roka, in sicer o političnih razmerah v državi in strankah.


O sklicu protitajkunske seje.
"Ta problem je problem vlade, ki ima vzvode oblasti, ne opozicije." Drobnič ne vidi razloga, zakaj vladne stranke sklicujejo seje državnega zbora na to temo.

O SD in SDS.
Oboje je levica. Za različnim paketom se skriva enaka ali podobna vsebina. Tudi vodje obeh strank imajo podobne politične korenine.

O novi stranki na desnici.
Pobuda o ustanovitvi nove Krščanske demokratske stranke (KDS) je nastala kot svarilo NSi, da se marsikaj dela narobe. Očitno Nova Slovenija ni nagovorila dovolj volivcev.

O Novi Sloveniji in pričakovanju glede KDS.
Pomembno je, da stranko vodijo verodostojni ljudje, ki držijo svojo besedo in uresničujejo program. Program se lahko v precejšnji meri prepiše, kar očitajo tudi novi stranki. Tudi program NSi je dobro ocenjen v javnosti. Ampak ljudje ga morajo uresničevati, če sedijo v vladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.