Slovenija
1444 ogledov

Droge so mu na dom dostavili kar paketni dostavljalci

PU Celje
Celjski kriminalisti zaključili z večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe.

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju tamkajšnjega okrožnega državnega tožilstva zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe.

V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve štiridesetih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in  prometa s prepovedanimi drogami, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje. Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri pa so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letni osumljenec z območja Celja od maja lani do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih prepovedanih psihoaktivnih substanc, ki jih je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale  družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. 

Osumljeni je substance  prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.''Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana,'' so pojasnili na policiji.

Med preiskavo je bilo zaseženih okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev navedenih psihoaktivnih  substanc in 8 litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Policisti so osumljenemu zasegli tudi osebni vozili, so še dodali na PU Celje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.