Slovenija
34 ogledov

Droge v zapuščenih hišah

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Vodmat. Od jutra do večera preprodaja drog pred očmi stanovalcev.

"Že nekaj mesecev sem priča prodaji droge narkomanom," pravi stanovalka iz soseske Vodmat. Po njenih besedah je najbolj ogrožena okolica vrtca, saj "stojijo zasvojenci ravno na Korytkovi, Bolgarski in Sketovi ulici". Zaradi tega je že večkrat poklicala policijo, vendar se, kot pravi, ni veliko spremenilo.

Posebnih območij ni
Prodaja. O območjih, ki bi bila obremenjena s preprodajo drog, na policiji težko govorijo. "Preprodajalci lahko prepovedano drogo prodajajo na različnih lokacijah," je razložila Maja Adlešič s PU Ljubljana.

Podatkov o prodaji nimajo
"Policija se odzove na obvestila občanov o sumu preprodaje prepovedanih drog na določenem območju, tudi za omenjeno območje," je povedala Maja Adlešič, tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Ljubljana. Podatkov o kaznivih dejanjih s področja prepovedanih drog na območju Vodmata po njenih besedah nimajo.


Nadzor sumljivih območij
Kraje, kjer obstaja sum preprodaje prepovedanih drog, policija sicer poostreno nadzoruje. "Izobraževalne ustanove in zapuščeni objekti so zanimivi tako za preprodajalce kot tudi uživalce prepovedanih drog in druge storilce kaznivih dejanj," je dejala Adlešičeva. "Ti objekti so popoldne, konec tedna in za praznike osamljeni."

O morebitnih preprodajalcih drog v okolici smo povprašali tudi v Vrtcu Vodmat. Tam pravijo, da niso opazili, da bi se na funkcionalnem zemljišču vrtca in igriščih kdorkoli zadrževal. "Stavbe vrtca imamo zaklenjene. Ali so mimoidoči na Korytkovi in Bolgarski preprodajalci drog, pa ne vem," je dodala ravnateljica Marta Korošec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.