Slovenija
14 ogledov

Drseli smo po boku v ograjo

Reševalca sta lažje poškodovana, zdravnik huje. "Kolega je bil kratek čas celo n Žurnal24 main
Trčenje. Reševalca in zdravnik ranjeni.

Prometna nesreča. “Vračali smo se s kraja prometne nesreče pri Smrjenah, od koder smo v bolnišnico peljali enega od poškodovanih udeležencev. Ker smo bili dva reševalca in zdravnik na nujni vožnji, smo imeli na vozilu vklopljene vse signale. Na Dolenjski cesti sem opazil, da se nam po nasprotnem pasu približuje taksi. Petdeset metrov, preden bi se srečali, pa je začel voznik taksija polkrožno obračati na pas, po katerem smo se peljali, in trčenje je bilo neizogibno. Nikakor ga nisem mogel preprečiti." Tako podrobnosti predvčerajšnjega trčenja opisuje voznik reševalnega vozila, ki je po nujni zdravniški oskrbi in med prevozom udeleženca tragične prometne nesreče v okolici Turjaka tudi sam utrpel lahke telesne poškodbe. "Po trčenju v taksi smo se prevrnili na bok in naglo drseli v ograjo," pravi reševalec.

"Brez hujših poškodb"
Viri iz policijskih vrst ob tem dodajajo, da naj bi "reševalno vozilo takrat na urgenco peljalo za zdaj edinega osumljenega povzročitelja prometne nesreče, ki se je zgodila dobro uro prej in v kateri je en človek zgorel. Zaradi sumov, da je nesrečo povzročil vinjen, je reševalno vozilo na poti spremljala policijska patrulja, da osumljeni ne bi poskušal pobegniti. Tudi drugi trk je prestal brez hujših poškodb." Policisti so med preiskavo vzrokov nesreče odkrili tudi vinjenost nekaterih udeležencev. "Policija je vozila za reševalnim vozilom, da se zavarujejo dokazi pri udeležencu prometne nesreče, ki je bil odpeljan s kraja dogodka," pravijo na ljubljanski policijski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.