Slovenija
12 ogledov

Drug drugemu nižajo plačo

slovenija 12.11.12, Jani Moderndorfer, Janko Veber, seja kolegija predsednika DZ Anže Petkovšek
Poslanci pravijo, da so pripravljeni na znižanje plač. Obenem pozivajo glavnega sindikalista šolnikov, da to stori tudi sam. Štrukelj: Dogovorjeni, če pristanete na mojo plačo.

V večini poslanskih skupin pravijo, da nimajo težav z znižanjem poslanske plače, kot to pogojuje Sviz za nadaljevanje pogajanj. Ob tem izpostavljajo, da so to storili že večkrat. A glavnega tajnika Sviza Branimirja Štruklja hkrati pozivajo, naj razkrije svojo plačo in si jo tudi sam zniža, saj naj bi njegovi prihodki presegali poslansko plačo.

Stavkovni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je namreč kot enega od predpogojev za nadaljnja pogajanja navedel, naj si funkcionarji v vseh treh vejah oblasti znižajo plače več, kot bodo znižane plače ostalih javnih uslužbencev.

G. Štrukelj, jo boste znižali tudi sebi?

Da so si poslanci pripravljeni znižati plačo zagotavlja predsednik državnega zbora in poslanec SD Janko Veber. Prav tako vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer, medtem ko poslanec SDS in nekdanji minister Andrej Vizjak Štruklju vrača žogico.

Sprašuje ga, ali si je tudi sam pripravljen odreči honorarjem, ki jih ima kot državni svetnik in tudi kot nadzornik Vzajemne, saj da vse te dohodke, "pa še kakšnega", verjetno prejema poleg svoje plače v sindikatu. "Štrukelj mora vedeti, da samoomejevanje velja tudi znotraj vodij sindikatov."

Meni, da morajo biti vsi podsistemi javnega sektorja deležni primerljivih ukrepov za samoomejevanje in nenazadnje znižanje plač in nima nič proti temu, da so tega deležni tudi funkcionarji.

Če pristanete na mojih 2124 neto

Štrukelj na to pravi, da si bo svojo plačo znižal tudi sam, če so si jo poslanci pripravljeni znižati na njegovih neto 2124 evrov. "Potem smo dogovorjeni," je poudaril in dodal, da si je tudi on plačo že znižal, in sicer za osem odstotkov.

Komentarjev 6
  • dragec 09:07 25.april 2013.

    Kdo si bo znižal plače .....?????

  • Boschtjan Zupanchich 06:44 25.april 2013.

    ŽAL, Nebo dovolj Samo Zniževanje Plač, Temveč BO Potrebno tudi Poprijeti za kako Delo, ne samo posedati po pisarnah ! kajti, v Pisarni ne zraste pšenica , ...

  • Mežan Marjan 06:30 25.april 2013.

    TI SAMO KOT SINDIKALIST DOBIŠ 2500,00 ,,KJE SO PA OSTALI DOHODKI,KI JIH PREJEMAŠ OD DRŽAVE,KOT SO (SEJNINE.,NADZORNIK)ssTI KUĆĆANOV ZET,TI NISI SAMO SINDIKALIST AMPAK INKASANT.PA ŠE TOLE,ŠE SEMOLIČA PRIM ZA ROKICO ..