Slovenija
24 ogledov

Druga priložnost za maturante

Poskusna matura v Ljubljani IFP
Danes se začenjata drugi rok splošne in poklicne mature.

S pisnim izpitom iz materinščine se danes na slovenskih srednjih šolah začenjata jesenska dela splošne in poklicne mature. Kandidati bodo z uspehom na splošni maturi seznanjeni 15. septembra, kandidati, ki bodo opravljali poklicno maturo, pa teden prej, 8. septembra.

Napeto do 3. septembra

Splošno maturo opravljajo tisti, ki so uspešno končali 4. letnik gimnazije ali maturitetni tečaj. Ti bodo danes pisali esej iz materinščine, preverili pa se bodo tudi v razčlembi izhodiščnega besedila.
V torek bo sledil izpit iz matematike, v sredo, četrtek, petek in soboto pa izpiti iz tujega jezika in izbirnih predmetov. Istočasno se danes začenjajo ustni izpiti, ki bodo potekali do 3. septembra.

Kandidati, ki bodo opravljali poklicno maturo, bodo danes pisali pisni izpit iz materinščine, v torek iz matematike, v petek pa iz angleščine, nemščine in materinščine kot drugega jezika. 1. septembra bo potekal pisni izpit iz drugega predmeta, ustni izpiti pa bodo potekali od danes do 3. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.