Slovenija
22 ogledov

Drugi krog pogovorov Arharja in Rogića o LB

France Arhar, Banka Slovenije Anže Petkovšek
France Arhar in Zdravko Rogić se bosta danes sešla v Zagrebu. To bo njuno drugo srečanje, govora pa bo zlasti o prenesenih deviznih vlogah hrvaških varčevalcev, napovedujejo na MZZ.

Finančna strokovnjaka France Arhar in Zdravko Rogić, ki sta ju slovenska in hrvaška vlada imenovali za preučitev in predlaganje rešitve spora o terjatvah in dolgovih nekdanje Ljubljanske banke na Hrvaškem, se bosta srečala zaradi priprave predloga rešitev problema glede deviznih prihrankov pri nekdanji glavni podružnici LB v Zagrebu.

Arhar je za STA napovedal, da se bosta na današnjem srečanju v Vili Prekrižje pogovorila o najbolj kritičnih točkah pri iskanju rešitve. "Pregledala bova najbolj kritične točke v tem procesu in jim poskušala dati določen svoj komentar in pogled. To je najin namen," je Arhar napovedal pred današnjim srečanjem, medtem ko Rogić ni želel govoriti o vsebini njunega srečanja.

Arhar in Rogić sta se prvič po imenovanju na položaj posrednikov v finančnem sporu srečala konec avgusta na Otočcu. Takrat sta razpravljala o možnostih rešitve zapleta o terjatvah in dolgovih nekdanje LB na Hrvaškem. Po sestanku sta izrazila pričakovanje, da bosta po temeljiti inventuri in glede na svoje izkušnje lahko v najkrajšem času ponudila rešitev, ki bo zadovoljila obe strani. Strinjata se, da gre za zelo zapleteno vprašanje, sta pa optimistična glede dejstva, da obstaja volja in želja na obeh straneh, da bi spor končno uredili.

Komentarjev 1
  • deželan 21:19 18.september 2012.

    Bolj kot ta pogajanja je pomembno ali je Arhar kot glavni nadzornik sprožil podroben neodvisen pregled poslovanja NLB v sedanjem času. Ali je odstranil iz NLB vse ekipe ki so #prijateljsko # odobravali kredite , Ali je mogoče po Nemškem ...prikaži več vzoru naročil CD za razkritje izpunpanega denarja,