Slovenija
7 ogledov

Drugi žur za Darfur

Prek spletne strani Gibanja za pravičnost in razvoj poteka spletna dražba del sl Žurnal24 main
Tomo Križnar znova organizira Žur za Darfur. Skupaj z Gibanjem za pravičnost in razvoj bo zbiral denar za prebivalce Darfurja, ki so še vedno izpostavljeni nasilju in velikim pritiskom.

Tomo Križnar se že nekaj let nesebično bori in osvetljuje problematiko v Darfurju. Poleg filma Darfur – Vojna za vodo, ki sta ga pripravila skupaj z režiserko Majo Weiss, pripravlja tudi dobrodelne koncerte. Tokrat gre že za drugi koncert, na katerem bodo nastopili številni glasbeniki: Chris Ekman, Tomaž Pengov, Zoran Predin, Pavel Kavec in Oko, Fake Orchestra, Severa in Gal Gjurin, Maša Kagao Knez, Langa, Issiaka Sanu, Joseph Rakotorahalahi, Društvo Afriški center in Godalika.

 

Prireditev pa bo obiskal tudi angleški človekoljub in humanitarni aktivist Peter Moszynski.

Humanitarni koncert se bo odvijal v torek, 17. novembra, med 20. in 23. uro v Festivalni dvorani na Vilharjevi cesti 11 v Ljubljani. Denar, ki ga bodo zbrali s prodajo vstopnic, bodo namenili nakupu črpalne naprave za vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.