Slovenija
41 ogledov

Drugo mnenje iz ZDA

Medicinski center. Vrhunski srčni kirurg in njegovi ameriški kolegi pacientom na voljo za drugo mnenje.
700 evrov je okvirna cena pridobitve drugega mnenja s Texas Medical Centra, ene izmed največjih zdravstvenih ustanov na svetu.

V Združenih državah Amerike delujem že 27 let; moje izkušnje so dragocene, zato sem jih želel še bolj izkoristiti v prid pacientom v Sloveniji,” nam je včeraj dejal Igor D. Gregorič, vrhunski srčni kirurg na Texas Heart Institute v Houstonu, ki je ena izmed najboljših ustanov za srčno kirurgije na svetu.

“Top ameriška medicina”
Gregorič, po rodu iz Prvačine pri Novi Gorici, s Slovenijo sicer stalno sodeluje, vendar se je odločil narediti korak naprej – v Novi Gorici je ustanovil zasebni medicinski center Medartis, ki je vrata uradno odprl včeraj. “Center je edinstven, saj omogoča neposredne povezave – tudi prek videokonference – tako slovenskih zdravnikov kot pacientov s top ameriško medicino za pridobitev drugega mnenja za bolezni srca in ožilja ter rakava obolenja,” je izpostavil Gregorič. “Druga mnenja sem z osebnimi stiki sicer priskrbel že do zdaj, a s centrom je to formalizirano,” je poudaril.

Naval na dermatologa
S centrom želijo, kot je razložil Gregorič, predvsem zapolniti vrzeli v osnovnem zdravstvu na Goriškem, in sicer z ambulantami dermatologije, ki je na Goriškem ni niti v javni mreži, in kardiologije (srčno popuščanje, bolezni ožilja ven). Za te, zdaj samoplačniške dejavnosti bi želeli sčasoma pridobiti tudi koncesijo. Med dejavnostmi so še ginekologija, pulmologija, lepotna medicina in (estetsko) zobozdravstvo, pri čemer računajo tudi na italijanske stranke.

Gregorič je super človek in super kirurg, vsak njegov prispevek naši državi je zelo dobrodošel,” je potezo kolega in prijatelja komentiral kirurg Tomislav Klokočovnik

.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.