Slovenija
72 ogledov

Društvo: "Danijel na črno oddajal stanovanje"

Danijel Spasojević Anže Petkovšek
Društvo distrofikov pravi, da Danijelova zgodba ni v celoti resnična. Danijel v primeru, da bo društvo nadaljevalo z lažmi, napoveduje kazensko ovadbo.

"Več kot tri tedne smo prek medijev spremljali srce parajočo zgodbo invalida Danijela Spasojevića, multipraktika, umetnika in borca za lastne pravice na eni strani ter grdega račka Društva distrofikov Slovenije na drugi," je na začetku sporočila zapisal Ivo Jakovljevič, sekretar na Društvu distrofikov Slovenije.

V Svetu na Kanalu A so po njegovem mnenju zgodbo javnosti predstavili preveč enostransko. "Videli smo dramatične kadre Danijela, ki nemirno pogleduje skozi okno v strahu, da bo moral spati na snegu."

"Sumljiva zgodba"

Društvu distrofikov je zgodba postala sumljiva, ko je Danijel Spasojević zavrnil štiri različne ponudbe ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. "Človeku, ki je še pred nekaj dnevi iskal kakršnokoli rešitev, je bila naenkrat dovolj dobra samo Ljubljana. To ni naravna reakcija osebe, ki je po lastnih izjavah in trditvah medijev v skrajni eksistenčni stiski, praktično brezdomec, ki mu grozi, da bo ostal na cesti, in če ne prej, je javnost Danijelovo ravnanje takrat začela dojemati kot izsiljevanje," pojasnjujejo v društvu.

V pismu opozarjajo na nekaj informacij, ki so povsem drugačne od tistih, ki jih je Daniel posredoval javnosti. Pravijo, da gre za preverjene informacije. Kot navajajo, je imel Danijel Spasojević možnost živeti v neprofitnem stanovanju na Novem trgu 7 v Celju. Kljub temu je živel pri mami, svoje pa je oddajal. Nato pa je bilo skoraj pet let prazno. S čimer je, po mnenju sekretarja, vsaj enega invalida z družino prikrajšal za rešitev stanovanjskega problema.

Danijel pravi, da so to laži

"Te obtožbe niso resnične in so zelo zavajajoče," je na vprašanje, ali je res na črno oddajal stanovanje v Celju, odgovoril Danijel Spasojević. Potrdil nam je, da v stanovanju res ni nikoli živel, saj naj ne bi bilo urejeno tako, da bi v njem lahko živel sam. Dodal je še, da je njegovo stanovanje 2. februarja letos na podlagi pooblastila nazaj predala njegova teta.

Ni pa nam Danijel odgovoril na vprašanje glede spremembe priimka. "Na to ne bom odgovarjal, ker je to že smešno. Kaj pa je tukaj spornega, če bi si slučajno zamenjal priimek. Ne bi rad, da ta moja zgodba prihaja v medije na podlagi Šušteršiča in njihove stavbe, in komentarjev se bom poskušal vzdržati, da ne bom po nepotrebnem izgubljal energije."

Obsodili tudi Pečaričevo

V sporočilu so v društvu zapisali še, da "so mu pri tej manipulaciji, ki kaže tudi znake kaznivih dejanj, aktivno pomagali njegovi prijatelji iz Društva YHD, vključno z Eleno Pečarič, glavno oznanjevalko evangelija hendikepizma, ki je kot Danijelova prijateljica in ideološka sopotnica morala vedeti, da je Danijel dobil neprofitno stanovanje, kakor tudi da služi kot sedež društva z enako ali podobno agendo kot YHD".

Preberite še:
Distrofik lahko pristane na cesti
Protestira, ker lahko pristane na cesti

Komentarjev 20
  • Žurnalček 09:49 28.februar 2012.

    Davčni goljuf in nič drugega ! Razumeš al ne razumeš. Če greva pa naprej. Zakaj nimate v CE dobrih klančin vprašajte ŠROTA , zakaj parkirajo avtomobili na pločniku spet vprašajte Šrota in še zadnje vprašanje za Šrota, zakaj je CE ...prikaži večE podeželje in ne mesto !

  • Stojan Dominko 03:11 28.februar 2012.

    Problem tega invalida je v tem, da se tebi za njegove težave je---.

  • Stojan Dominko 03:05 28.februar 2012.

    Si hodil po mestu in se vprašal, kako to ali ono stopnico premaga invalid, ti dvigneš nogo, ali sestopiš, invalid trdo pade 15 cm na tla .... . Skoraj vsak dan vidim invalida na vozičku, kako premaguje 12 stopnic do ...prikaži več visokega pritličja in se vleče z rokami po ograji navzgor, a ti je takšen prizor všeč? Mu kdo pomaga ? Ne obrnejo se vstran. Si kdaj pomagal invalidu, dvomim ? Raje bo odklonil pomoč, kot da ga pomiluješ ali podcenjuješ, raje bo vložil nadčloveški napor, samo da bo lahko sam sebe spoštoval. Ti spoštuješ Invalide ?