Slovenija
262 ogledov

Društvo: vezni člen težav škof Jamnik

NLB je včeraj vložila predlog za stečaj shiranega cerkvenega holdinga. (Foto: Sa Žurnal24 main
NLB je vložila predlog za stečaj Zvona. Društvo malih delničarjev poziva upravo, naj umakne zahtevo in se raje začne pogovarjati. Za težave NLB so po njihovem krivi bratje Jamnik, tudi škof Anton.

Po pisanju Dnevnika je NLB očitno obupal nad reševanjem cerkvenih holdingov Zvon Ena in sestrskega Zvona Dva. K tej odločitvi bi morda NLB napeljal propadel poskus prodaje družbe T2, na podlagi česar je temeljila sanacija Zvona Ena.

V društvu malih delničarjev so nad potezo NLB, za katero so izvedeli iz časopisa, ogorčeni in v imenu 65 tisoč malih delničarjev cerkvenih holdingov zahtevajo, naj NLB zahtevo za stečaj umakne in se nemudoma  sestane z odgovornimi v holdingih Zvon Ena in Dva. Kot trdijo v društvu, je sestanek med NLB in predstavniki holdingov ključen za morebitni uspeh prisilne poravnave in rešitev premoženja tako delničarjev holdingov kot tudi lastnikov NLB.

Bratje Jamnik vir težav?
V društvu opozarjajo, da v NLB še vedno ni sankcij za odgovorne za nasedle naložbe, med katerimi je pereča tudi tista v SCT.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Že vrabci na drevesih čivkajo, da je bivši član uprave NLB Alojz Slavko Jamnik 'odgovoren' za večino kreditov podjetju SCT, kjer je finančnik in eden od treh zdaj odhajajočih lastnikov njegov brat Janez Jamnik. To velja tudi za večino 'ugodnih kreditov' in zdaj dolgov cerkvenih holdingov Zvon Ena in Dva, katerih skupni vezni člen je še tretji brat – ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je pred kratkim celo predaval 'o morali in etiki', a del tega predavanja zagotovo ni bilo 'poslovno sodelovanje bratov Jamnik' in tudi ne dejstvo, da je večino cerkvenih gradbenih del opravil kdo drug kot SCT."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.