Slovenija
1 ogledov

Družabnemu omrežju se obetajo zanimive spremembe

Telefon EPA
Tviti bi lahko kmalu bili daljši od 140 znakov. Ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey poudarja, da potrebuje družabno omrežje spremembe. Rast družbe namreč že dlje časa stagnira.

Twitter oblikuje novo storitev, ki bo uporabnikom omogočala tvite daljše od 140 znakov, kolikor znaša zdaj omejitev, piše britanski Guardian, ki se sklicuje na tehnološki portal Re/code.

Pri Twitterju navedb ne želijo komentirati.

Omejitev zapisov na 140 znakov je od prvega dne eden od zaščitnih znakov tega družabnega omrežja. V zadnjih letih je sicer družba nenehno pod pritiskom, naj znakovno omejitev odpravijo.

Želijo hitrejšo rast baze uporabnikov

twitter | Avtor: Profimedias Profimedias

O tej možnosti naj bi že dlje časa razmišljali tudi v družbi sami, ideja pa naj bi ponovno vzniknila, ko je mesto začasnega predsednika uprave prevzel ustanovitelj Jack Dorsey. Twitter namreč išče nove načine za rast baze svojih uporabnikov.

Twitter ima 316 milijonov uporabnikov, za primerjavo, Facebook jih ima več kot 1,5 milijarde.

Kaj bo novega?

Kakšna bo po novem uporabniška izkušnja na Twitterju ni povsem jasno. Po nekaterih namigih naj bi omrežje omogočalo hkratno pošiljanje skupine različnih tvitov, ki bi časovnico zapolnili simultano.

Ena od idej je denimo tudi, da bi iz omejitve izvzeli povezave na spletne strani in uporabniška imena, pravijo viri iz Twitterja.

Da bi uporabnikom dali več prostora za izražanje, so že aprila omogočili retvit z možnostjo komentarja, pred nekaj meseci pa so odpravili omejitev 140 znakov za zasebna sporočila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.