Slovenija
14 ogledov

Družba Mig opravila svoje poslanstvo

Po zagotovilih vodstva Panvite naj bi v najetih Mipovih obratih v Kromberku dane Žurnal24 main
V Mipu danes poskusno zaganjajo stroje, v ponedeljek naj bi stekla proizvodnja.

Panvita danes poskusno zaganja stroje v najetih Mipovih obratih v Kromberku, že v ponedeljek pa naj bi začeli redno proizvodnjo poltrajnih mesnih izdelkov. Tako naj bi delo znova dobilo okrog petdeset nekdanjih zaposlenih v Mipu.

 

Kako naprej?

 Po zakonu lahko stečajni upravitelj sklene najemno pogodbo za največ šest mesecev. Veličkov ocenjuje, da zaradi visoke cenilne vrednosti v tem času tovarna še ne bo prodana. Prepričan pa je tudi, da ima Panvita interes to kupiti, saj so si v najemni pogodbi izpogajali predkupno pravico.

Pršut in mortadela
Panvita, ki jo bo vnovičen zagon proizvodnje v Kromberku stal dobrega pol milijona evrov, bo v sodelovanju z novogoriško družbo Mig, ki jo je ustanovilo dvajset nekdanjih zaposlenih na vodilnih mestih v Mipu, proizvajala pečeni in kuhani pršut ter mortadelo v količini od 50 do 60 ton na mesec. Izdelovali jih bodo po Mipovih recepturah in pod njegovo blagovno znamko.

"Slaba tretjina vseh na novo zaposlenih bo družbenikov Miga, kar pa ni tako pomembno. Važno je, da se proizvodnja zažene. Če je ne bi zdaj, ocenjujem, da je ne bi nikoli več,"
je včeraj povedal novogoriški odvetnik Gregor Veličkov, pobudnik ustanovitve družbe Mig. Pojasnil je še, da je prav Mig s stečajnim upraviteljem začel pogovor o najemu, čemur ta sprva ni bil naklonjen, tako da je Mig svoj namen opravil in se je njegova zgodba izpela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.