Slovenija
397 ogledov

Družba Pro TV Bojana Požarja prevzema upravljanje TV3

slovenija 01.10.09 Bojan Pozar, novinarska konferenca odgovornega urednika in us Saša Despot
Družba Pro TV Ljubljana, ki jo vodi novinar Bojan Požar, prevzema upravljanje komercialnega programa TV3.

Cilj prevzema je utrditi TV3 med štirimi najbolj gledanimi televizijskimi mrežami v državi, je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Požar.

Kot je sporočil urednik Požareporta in direktor Pro TV Ljubljana, bo slednja upravljanje programa prevzela 1. januarja 2017, prve programske novosti pa bodo na vrsti mesec kasneje.

Sporočilo za javnost ne navaja drugih podrobnosti posla, Požar pa je v izjavi za STA pojasnil, da gre pri sami pogodbi o prevzemu upravljanja TV3 za poslovno skrivnost.

Sam program TV3 naj bi na začetku ostal večinoma enak, večje spremembe pa bodo po Požarjevih besedah sledile pri tuji produkciji in z uvedbo dnevnega informativnega programa.

Glede tega je povedal, da bo "popolnoma drugačen" kot informativni programi obstoječih komercialnih izdajateljev v Sloveniji, z novim formatom in vsebinami. Več podrobnosti naj bi predstavil v bližnji prihodnosti.

Po podatkih v razvidu medijev, s katerim upravlja ministrstvo za kulturo, je bil na dan 27. oktobra 2016 izdajatelj TV 3 d.o.o. v 100-odstotni lasti koprske družbe KPMS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.