Slovenija
35 ogledov

"Druženje je dovoljeno"

Kanglerju so po preiskavah prejšnji teden v bran stopili svetniki Županove liste Žurnal24 main
Odzivi. Ministrica brez odgovora na pismo MO SLS. Po odgovore na policijo.
Neverjetno, da na očitke iz pisma ministrici odgovarja policija.
Aleksandar Jovanović, SLS

"Za zdaj se ministrica še ni odzvala na naše pismo," je včeraj pojasnil Aleksandar Jovanović, predsednik mestnega odbora (MO) SLS Maribor.

Napotili so nas na PU
Naj spomnimo, da je mariborski SLS takoj po kriminalističnih preiskavah ministrici Katarini Kresal posredoval pismo, v katerem jo sprašujejo, kako je mogoče, da "v tako obširni akciji sodeluje kriminalist Policijske uprave (PU) Maribor, ki naj bi v času zadnjih lokalnih volitev na predvolilnih shodih aktivno spremljal županskega kandidata Zares Gregorja Jagra,” ter jo pozivajo k ukrepanju. V ministričini PR-službi so nas v zvezi z vprašanji glede pisma napotili na PU Maribor.

Kangler na sodišču?
Teden po preiskavi
. Neuradno smo izvedeli, da naj bi le dober teden po obsežni kriminalistični preiskavi Franc Kangler danes stopil pred preiskovalnega sodnika v zadevi toplarna.

"Ustava sicer določa, da poklicni pripadniki obrambnih sil in policije ne smejo biti člani političnih strank, to pa ne pomeni, da se policisti ne smejo družiti s člani političnih strank, političnimi funkcionarji ali drugimi posamezniki," je pojasnil Bartolo Lampret iz PU Maribor ter dodal, da policija ne spremlja življenj policistov v njihovem prostem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.