Slovenija
14 ogledov

Družin v denarni stiski vse več

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Rdeči križ. Neredne plače in izguba službe družine pripeljejo v večmesečne dolgove za plačilo položnic.

Novo mesto. Komisija za pomoči pri območnem združenju Rdečega križa (OZRK) je letos obravnavala že 135 prošenj za denarno pomoč, medtem ko so lani v celem letu pomagali 166 družinam. “Največkrat se na nas obračajo brezposelni in tisti brez rednih mesečnih plač. Prosilci imajo različne dolgove, tako za elektriko in komunalo kot za najemnine stanovanj,” je povedala Mojca Špec Potočar, predsednica OZRK.

Za pomoč v obliki prehrambnih izdelkov jih, kot je pojasnila Barbara Ozimek, sekretarka OZRK, najpogosteje naprošajo večje družine in tudi mlade, ki ostajajo brez rednih dohodkov ali pa prejemajo samo socialno pomoč. Letos so tako razdelili že 537 rednih paketov s pralnim praškom, tisoč kilogramov krompirja ter 106 izrednih paketov iz zalog Evropske unije in 732 litrov mleka.

Tudi tujim delavcem
Kot so dejali, se v teh mesecih veliko ukvarjajo tudi s tujimi delavci. “Skupaj s Škofijsko karitas smo z denarjem pomagali 47 tujim delavcem,” je povedala Ozimkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.