Slovenija
79 ogledov

Družina se je izgubila na brezpotju

Slika je simbolična. Shutterstock
Na območju Jelovice se je včeraj popoldne izgubila družina z dvema otrokoma. Posredovali so gorski reševalci. Gneča tudi višje v gorah velika.

Pohodniška družina je avto pustili na Vodicah, potem pa so šli na Goško raven. Opremljeni so bili z GPS napravo, vendar so imeli v njej napačne koordinate in so zašli. Na brezpotju so se potem izgubili, poti nazaj na izhodiščno točko niso več našli, poklicali so na pomoč.

Odzvali so se reševalci Gorske reševalne skužbe Radovljica. "Iskali smo jih na terenu in na podlagi njihovega opisa mesta, kjer so se izgubili, smo jih napotili nazaj na izhodiščno točko," je za Žurnal24 povedal reševalec Toni Smolej. Povedal je, da je šlo za družino z dvema otrokoma. Na izhodiščno točko so prišli varno, nihče ni bil poškodovan.

Toni Smolej sicer pravi, da so gorski reševalci tudi za praznik dela polno pripravljeni, gorski navdušenci so izkoristili proste dneve. "Ja, kar precej jih je v gorah, je kar gneča. Za tiste, ki imajo primerno opremo, so gore na pragu maja res lepe. Sploh zjutraj. Da ne govorim o razmerah za turne smučarje, ki so naravnost idealne. Če je seveda primerna oprema in če človek ve, kam gre. Namreč v visokogorju je še vedno čisto prava zima. Ko prideš v Alpe misliš, da si prišel na Luno, povsem drug svet je!"

Smolej pri tem še enkrat opozori, da naj se visoko v gore res odpravijo le gorniki s primerno opremo.

Komentarjev 5
  • Maxximus 20:44 01.maj 2014.

    Križar, glede na tvoj komentar si ljubljančan kr ti sam...Jelovica je polna pasti in hitro se znajdeš na mestu,kjer ne veš kje si!! Očitno si se zgubil tam že sam...Če se je tam tako lahko zgubiti, pol ne bi take ...prikaži več kontradiktorne komentarje stresal...eh...

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 18:03 01.maj 2014.

    Zakaj pa lih tip kriv? A zenska pa ne more bit? Meni, samo ni jasno - ce jim je telefon delal, a gor nimajo GPSa?

  • Žurnalček 18:00 01.maj 2014.

    Zgubel bi se tudi , če bi jim baterija crknla , al pa aparat padu iz rok in se razbil ekran. A res možno , da lahko takšen ubrisanc, tako pelje družino na izlet?