Slovenija
36 ogledov

Družine bi radi izenačili

Slovenija 01.07.2013, novinarska konferenca Socialnih demokratov ob prvih sto dn Saša Despot
Družinski zakonik. V SD zanikajo zaustavljanje ponovnega sprejema.

"Sprejemanje družinskega zakonika je ministrstvo vneslo v program dela za prihodnje leto. Ob tem dodajamo, da ima ministrstvo zdaj v pripravi in sprejemanju več kot deset drugih prav tako nujnih zakonov," na informacije o domnevni zamrznitvi sprejemanja družinskega zakonika odgovarjajo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

"Nepriljubljen" zakon

Po informacijah, ki so zaokrožile tudi po spletu, naj bi prav stranka SD – ministrica Anja Kopač Mrak prihaja iz njihovih vrst – zaradi morebitnih negativnih posledic na priljubljenost stranke ustavljala vnovični sprejem zakonika.

"To absolutno ne drži," pa zagotavljajo v SD in dodajajo: "SD smo bili in ostajamo močni zavezniki vseh družin. Tudi tistih, ki presegajo klasično pojmovanje družine z mamo, očetom in otroki." Zatrjujejo, da si še vedno prizadevajo za celostno prenovo družinske zakonodaje, ki bi odpravila ugotovljeno protiustavnost zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti. Osnutek prenovljenega družinskega zakonika naj bi bil – neuradno – pripravljen že v kratkem.

Enkrat že sprejet

Zavrnjen. Družinski zakonik, ki je urejal tudi položaj družin s staršema istega spola, je bil v parlamentu sprejet v času Pahorjeve vlade, a nato zavrnjen na referendumu.

Komentarjev 7
  • loki 12:45 16.december 2013.

    Veliko je družin, ki so enostarševske, te torej niso družine? Vsak ima pravico do svojega mnenja, kar pa še ne pomeni da je vaše mnenje edino pravilno. Če bi za vsako družinsko nasilje tako skočili v luft bi bilo ...prikaži več mnogo bolj konstruktivno. Družina z mamo, očetom in otroci še ne predstavlja recepta za srečo, tako kot družina z enim staršem še ne pomeni katastrofe. Bodite realni.

  • Ronald Reagan 12:39 16.december 2013.

    Hrvati so pedre , lezbače in ostale izkrivljence fino kulturno skenslali...Bravo Hrvati...

  • puys 12:21 16.december 2013.

    Ljudska volja je jasna glede na rezultat referenduma. Zakaj se politiki še vedno ubadajo s tem? Očitno politika sprejema ravno nasprotne odločitve od rezultatov referendumov (trgovine npr).