Slovenija
18 ogledov

Družine vstopile v svet v malem

Družine vstopile v svet v malem
1/3
Žurnal24 main
5. Dan kulture in atrakcij. Podzemni sprehod po Minimundusu in slovenska himna v petih jezikih.

Slovenska himna v slovenskem, angleškem, italijanskem, nemškem in španskem jeziku, ki jo je v Koncertni dvorani zapel Mladinski pevski zbor RTV Slovenija, je odprla včerajšnji tradicionalni Dan kulture in atrakcij, na katerem sta se v Postojnski jami na prav poseben način prepletli kultura in atraktivnost. Za prvo je poskrbel tudi recital Prešernove poezije, za drugo pa podzemni svet v malem, 23 gostujočih miniatur iz celovškega Minimundusa.

Za multikulturnost
Z razstavo smo želeli pokazati našo multikulturnost. Letos bo šel skozi jamo 34-milijonti obiskovalec. Tu se prepletajo različne kulture, sprejemamo vsakega, toda hkrati moramo poglabljati, ceniti in negovati svojo kulturo,” je obiskovalce, domače in tuje, med njimi predstavnike veleposlaništev, ob kulturnem dnevu nagovoril Marjan Batagelj, direktor Postojnske jame, ki družinski dogodek organizira z zavarovalnico KD Življenje.

Minimundus bo v jami sicer na ogled do 11. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.