Slovenija
16 ogledov

Družini tik pred evakuacijo

Plaz Nino Verdnik
Razmočeno površje. Plaz ogroža hiše. Občina pripravila bivalnike in stanovanja.

"Na tem območju ni nikoli plazilo. Ne samo naša, tudi sosedova hiša, v kateri stanuje pet ljudi, je ogrožena," je za Žurnal24 povedal Anton Somer iz Ciglenc v Občini Duplek.

Slabo vreme s sneženjem in dežjem je popolnoma razmočilo površino v občini, ki so jo konec lanskega leta prizadele hude poplave. V zadnjih dneh so se sprožili številni plazovi, dva tudi ogrožata hiše. "Za zdaj vztrajamo v svojih bivališčih, vendar so razpoke na hiši vedno večje. Če bo hudo, nas bo pod streho vzel sosed," je razložil Somer.

Mitja Horvat, župan Občine Duplek, je dejal, da so državo že zaprosili za pomoč za sanacijo plazov, ki ogrožata hiše.

Statik bo ocenil nevarnost

Jutri bo statik ocenil, kako varno je bivanje v ogroženih domovih. "Civilno zaščito smo zaprosili za eno bivalno enoto, pripravljena imamo tudi občinska stanovanja. Sam si bom vsak dan ogledal plazova, in če bom ocenil, da ljudje res ne morejo več bivati v svojih hišah, bo stekla evakuacija," je še povedal Horvat in dodal, da so že porabili vsa interventna proračunska sredstva za intervencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.