Slovenija
30 ogledov

Družinsko kadrovanje?

“Na provokacije ne bomo odgovarjali,” odgovarjajo v Luki na vprašanje, ali želi Žurnal24 main
Luka Koper. Delavci proti zaposlovanju od zunaj. Je vzrok Gregor Jamnik, nečak člana uprave?

Družinske vezi. Delavski svet Luke Koper je sprejel sklep o zadržanju zaposlitev zunanjih kandidatov. V ozadju te odločitve naj bi bila namera člana uprave Tomaža Martina Jamnika, da za vodjo finančne službe postavi svojega nečaka Gregorja Jamnika; ta je sicer tudi brat Boruta Jamnika, prvega moža Kapitalske družbe, ki je nekaj več kot petodstotni lastnik Luke.

Stare - delavski direktor?
Četrti član uprave. Kandidat za delavskega direktorja je Matjaž Stare, ki se je nazadnje javno pojavljal predvsem kot predstavnik Združenja protikorupcijskega zavezništva. “Sindikat pristaniških delavcev s to izbiro ni zadovoljen,” pravi njegov predsednik Pavel Lokovšek; zadnji je bil sicer tudi eden od kandidatov za funkcijo.

Delavski svet ob tem opozarja na načrt kadrovske politike za letos, po katerem naj bi v podjetju kadrirali med že zaposlenimi, novih zaposlitev od zunaj pa naj ne bi bilo.

Provokacij ne komentirajo
Spomnimo, Luka je pred mesecem objavila razpis za novega vodjo finančne službe. Zanimalo nas je, koliko kandidatov se je na razpis odzvalo in koliko je zunanjih. Prosili smo še za komentar govoric, da se želi družina Jamnik v podjetju okrepiti in da zato poteka močno zakulisno lobiranje za zaposlitev omenjenega kandidata. Poskušali naj bi jo izpeljati pred četrtkom, ko bo nadzorni svet predvidoma odločal o imenovanju delavskega direktorja. S četrtim članom se bodo namreč razmerja moči v upravi pomembno spremenila.

Konkretnih odgovorov ni. Sporočili so nam le, da niso zavezani k iskanju zaposlenih prek javnih razpisov, da pa so se v primeru vodje finančne službe odločili za največjo možno mero transparentnosti, da bi dejansko poiskali najboljšega kandidata. Glede prizadevanj člana uprave za zaposlitev svojega nečaka pa: “Na take in podobne špekulacije in provokacije ne bomo odgovarjali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.