Slovenija
204 ogledov

Družinsko okradli Muro

"S plačilom fiktivnih računov je Mura Francu Hubru izplačala odpravnino zaradi p Žurnal24 main
Zlorabe. Tožilci zahtevajo preiskavo o odločitvah bivših šefov v Muri.
Tožilci nad Podlesnika

Ovadba. Tožilci so kriminalistom naložili tudi, naj preverijo, ali obstaja dovolj dokazov o tem, da je Zdenko Podlesnik zlorabil položaj in Muro oškodoval za dobre štiri milijone evrov, ko je podpisal dokapitalizacijo Murine hčerinske družbe Trendline v Nemčiji.

Svetovanje. Murskosoboški tožilci tamkajšnjim preiskovalnim sodnikom predlagajo, naj uvedejo preiskavo o tem, ali so nekdanja šefa tekstilnega podjetja Mura, Franc Huber in Zdenko Podlesnik, ter bivši šef nadzornikov podjetja Roman Ambrož z zlorabo svojih položajev, ponarejanjem in uničevanjem poslovnih dokumentov ter poslovno goljufijo oškodovali Muro za dobrih deset tisoč evrov.

Tožilstvo zahteva preiskavo na podlagi kazenske ovadbe odvetniške družbe Matoz in kazenske ovadbe kriminalistov s Policijske uprave Murska Sobota,” pojasnjujejo na tožilstvu.

"Mati svetovala hčeri"
S Podlesnikom, Ambrožem in Hubrom bo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku moral tudi sin zadnjega, Borut Niko Huber. Podlesnik naj bi namreč z družinskim podjetjem svojega predhodnika Hubra sklenil pogodbo za svetovalne posle za Muro, ki naj bi jih za pet tisoč evrov na mesec junija in julija lani opravila njegova soproga Zdenka Huber. “Bivši zaposleni trdijo, da družba Huber za Muro nikoli ni opravljala svetovanja, ker tudi ni imela kaj svetovati. Ti dve podjetji namreč izvajata različne gospodarske dejavnosti. Podjetje Huber je Muri izdalo fiktivne račune za storitve, ki niso bile nikoli izvedene. Huber je kot predsednik uprave v računovodstvu Mure najprej zaposlil svojo hčer, nato pa naj bi ji svetovala mama Zdenka,” še izhaja iz kazenske ovadbe, ki so jo tožilci predložili sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.