Slovenija
206 ogledov

Družinsko vodenje

Župan Občine Krško Franci Bogovič. (Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Nepotizem v občini. Krški župan je za svojo piarovko na občini izbral hčerko.

Krško. “Nova občinska predstavnica za stike z javnostmi Katja Bogovič je županova hčerka,” nas je opozoril naš bralec. Po njegovem mnenju je taka poteza nerazumna oziroma politično nehigienična, še zlasti ob dejstvu, da je Bogovič že pred leti kot svojo tajnico na občini zaposlil svojo sestrično Metko Resnik.

Na Občini Krško smo otrokom naših zaposlenih že večkrat omogočili priložnost študentskega dela za krajše obdobje.
Krški župan Franci Bogovič

Nadomešča sodelavko
Naša tiskovna predstavnica Petra Rep Bunetič je na bolniškem dopustu, zato smo morali najti nadomestilo,” pojasnjuje krški župan Franci Bogovič. Za zaposlitev hčerke Katje, ki končuje prvo stopnjo bolonjskega študija medijskih komunikacij v Mariboru, se je odločil po posvetu z direktorico občinske uprave Melito Čopar, pravi. “Obveznosti nismo mogli prerazporediti znotraj občinske uprave, zaposlitev novega delavca bi vzela preveč časa, poleg tega pa ne vemo, kako dolgo bo Petra v bolniškem staležu,” razloge našteva župan.

Delavki z napako
Poiskati smo morali nekoga, katerega sposobnosti poznamo, pomembno je bilo tudi, da je ta oseba z delom v upravi že seznanjena, da pozna aktualno dogajanje in se lahko vključi zelo hitro, brez posebnih priprav,” pojasnjuje župan. Prepričan je, da je edina pomanjkljivost Katje Bogovič dejstvo, da je hči politika. “Upam, da bo Katja s svojim delom upravičila zaposlitev, kakor jo je Metka Resnik, ki zadnjih osem let izjemno uspešno dela na občini. Njena edina pomanjkljivost je, da je moja sestrična, zanimivo pa je, da takšne pomanjkljivosti postanejo aktualne vsake štiri leta,” na očitke odgovarja župan Franci Bogovič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.