Slovenija
18 ogledov

"Držal se je navodil ministra Golobiča"

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Apek. Ker uradno ni bil razrešen, nekdanji šef zahteva plačilo za celo leto, tudi dodatke.

(Ne)razrešen. Danes bodo na ljubljanskem delovnem sodišču zaslišali Dušana Schustra, ki toži državo in nekdanjega delodajalca. Do lanskega aprila je kot vršilec dolžnosti direktorja vodil agencijo za pošto in elektronske komunikacije (Apek). Schuster namreč poskuša prek sodišča dokazati, da s položaja uradno sploh ni bil razrešen.

"Zahtevamo, da se mu izplača plača do takrat, ko je imel sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, torej do konca lanskega novembra," pojasnjuje Nataša Belopavlovič, Schustrova pravna pooblaščenka. Schuster naj bi Apek sicer nehal voditi slabih pet mesecih po tem, ko ga je vlada imenovala, saj je upravno sodišče ugotovilo, da je bil njegov predhodnik Tomaž Simonič nezakonito razrešen. Neuradno naj bi Schustru očitali, da se je nekaj dni po tej odločbi sodišča odpravil na službeno pot v Ženevo, s katere naj se sploh ne bi vrnil. "Vrnil se je dobra dva tedna pozneje, kot je bilo dogovorjeno," pravijo.

"Držal se je dogovora in navodil ministra Golobiča, naj počaka, dokler se vnovično ne odloči o razrešitvi predhodnika, kar je sodišče naložilo vladi. Potem pa je bil nenadoma imenovan nov predstojnik Apeka, brez uradne razrešitve Schustra," dodaja Belopavlovičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.