Slovenija
29 ogledov

Država Adrii Airways nakazala 3,1 milijona, prodali naj bi jo še ta mesec

slovenija 03.02.11., letalo, adria, foto: adria airways adria airways
Država je Adrii Airways nakazala 3,1 milijona, za sto tisočakov naj bi jo sicer prodali še ta mesec.

Iz Slovenskega državnega holdinga (SDH) so sporočili, da je država včeraj na podlagi sklepa skupščine družbe Adria Airways s konca janurja v postopku dokapitalizacije družbe vplačala 3,1 milijona evrov. Preostali milijon je vplačala sklad 4K Invest, ki pa naj bi Adrio kupil še ta mesec za vsega sto tisoč evrov.

"Z vplačilom dodatnega kapitala tako s strani Republike Slovenije, kot tudi s strani kupca, bo družbi omogočena stabilizacija poslovanja, s prodajo pa bo družbi pod okriljem zasebnega lastništva  zagotovljen nadaljnji razvoj, ter s tem vzpostavljeni temelji za ohranitev dolgoročnih učinkov ohranitve slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika," so zapisali pri SDH, kjer izpogajano prodajo Adrie vidijo kot velik uspeh. 

Država je namreč ocenila, da bi imela ob stečaju družbe, ki bi sledil, če je ne bi prodali, več kot 3,1 milijona evrov stroškov, ki jih je zdaj plačala Adrii.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 16:51 10.marec 2016.

    Kdo ima sedaj koga za norca s tole slovensko računico? Vplačali v Adrijo 3,1 milijona Eurov, da jo bobo lahko prodali za 100.000 Eurov? Kaj pa je na Adriji vrednega sploh 100.000 Eurov? Res nas imate za norca.