Slovenija
81 ogledov

Država Milici ne da pol milijona

Vrhovno sodišče je oprostilo Milico Makoter.
1/5
Žurnal24 main
Oproščena Milica Makoter terja pol milijona od države. Danes dogovor ni bil sklenjen.

Ljubljansko sodišče je danes začelo presojati o tem, ali naj država podjetnici Milici Makoter plača 500 tisoč evrov z obrestmi, kolikor od države zahteva s tožbo.

Na tajnem naroku, zaprtem za javnost, je država poskušala doseči soglasje z Makoterjevo. Makoterjeva je sicer danes izrazila željo, da se pravdanje opravi na tajnih obravnavah. Sodišče njen predlog še obravnava.

Zavrnila 51 tisoč evrov

Je pa Makoterjeva že pred leti v poskusu mediacije zavrnila 51 tisoč evrov odškodnine, ki ji jo je ponudila država.

Makoterjeva zahteva odškodnino, potem ko je bila leta 2006 dokončno oproščena očitkov, da naj bi leta 1999 naročila umor svojega moža Janka Makoterja. Med tem, ko so ji sodili za domnevno naročilo umora, je bila 42 mesecev priprta. In prav zaradi duševnih bolečin in stiske, ki naj bi jo preživela zaradi neupravičenega življenja za rešetkami, Makoterjeva zahteva odškodnino.

Komentarjev 2
  • privat 11:38 14.september 2012.

    kaka debilna odločitev sodišča..in zopet končni račun bomo morali sami davkoplačevalci plačati...policija ga serje,sodstvo spi...vse napake pa plačamo mi??

  • Pepe007 07:35 12.september 2012.

    Za 42 mesecev zapora je država ponudila 51.000 € odškodnine. Ta, ki je to ponudil, bi moral za ta čas dobiti tako plačo z vsemi stroški delovnega mesta, ki gredo zraven. Kakih 50€ na mesec bi si lahko odnesel domov.