Slovenija
51 ogledov

"Država ni odgovorna"

Dragan Daljević, eden od osmih poškodovanih med bombno eksplozijo, od države zah Žurnal24 main
Million Club. Osem poškodovanih v eksploziji pred lokalom toži državo.

Pravda. Na državnem pravobranilstvu so prepričani, da država ni odgovorna za poškodbe osem obiskovalcev Million Cluba v Kranju, je za Žurnal včeraj potrdila namestnica generalnega državnega pravobranilstva Mateja Senih. “Republika Slovenija ni podala poravnalnih ponudb v zvezi z odškodninskimi zahtevki poškodovanih. Državno pravobranilstvo je v vseh odgovorih na tožbo sodišču podalo predlog za zavrnitev zahtevka zoper državo,” je zanikala možno poravnavo.

Sodba za bombo
Zapor. Za bombni napad so Damirja Muzaferovića obsodili na štiri leta in devet mesecev zapora, Dževada Veliča pa na tri leta. Oba sta kriva povzročitve splošne nevarnosti, medtem ko tožilstvu poskusov uboja ni uspelo dokazati.

Terjajo odškodnine
V eksploziji bombe, ki je pred kranjskim lokalom Million Club odjeknila 25. oktobra, je bilo poškodovanih osem obiskovalcev. Ti so prek odvetniške pisarne Matoz februarja vložili odškodninske tožbe zoper državo.

Neustrezna hramba
“Večina se zaradi posttravmatske stresne motnje še vedno zdravi, zato bomo odškodninske zahtevke še povišali,” je o svoji zmagi prepričan Franci Matoz. Odgovornost države je v tem, da ni ustrezno poskrbela za hrambo orožja, je povedal. Kot je znano, so bombaši, ki so jih sicer po napadu ujeli v Metliki, odvrgli bombo M75, ki je bila ukradena iz skladišča orožja obrambnega ministrstva pri Pivki.

Po 20.000 evrov
Amir Čehič, Dragan Daljević, Neven Ivičič, Dejan Bodiroža, Željko Jović, Jasna Halačević, Andrej Iličić in Alisa Vujin zaradi telesnih poškodb in stroškov zdravljenja zahtevajo vsak po dobrih 20 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.