Slovenija
15 ogledov

Država ni vedno za

1/4
Žurnal24 main
Stadioni. Država je največ denarja namenila za stadion v Mariboru. Ljubljana in Koper (še) brez državne pomoči.

Ljubljana. Nogometni stadion v Stožicah bo največji in najdražji v Sloveniji, a končna cena še ni znana. Prav tako ni jasno, ali in koliko bo zanj prispevala država, ki je na primer za obnovo mariborskega Ljudskega vrta namenila 6,6 milijona evrov ali več kot 40 odstotkov vseh sredstev.

Eni na razpis, drugi ne
Država je sofinancirala tudi gradnjo stadiona v Celju, vendar le v višini slabih štirih odstotkov celotne investicije. Eden od razlogov, zakaj sta Maribor in Celje dobila državno pomoč, je tudi ta, da sta se oba prijavila na razpise ministrstva za šolstvo in šport, medtem ko v Ljubljani in Kopru tega niso storili.

Ljubljanski župan Zoran Janković bo zdaj denar poskušal iztržiti prek zakona o glavnem mestu, na podlagi katerega je projekt mogoče vključiti v načrt razvojnih programov tudi brez prijave na javni razpis, vendar je pogoj dogovor med predsednikom vlade Borutom Pahorjem in Jankovićem.

Sicer pa bo po prvem predračunu stadion v Stožicah stal 41,4 milijona evrov, končni račun pa bo Grep Mestni občini Ljubljana (MOL) izdal konec junija oziroma takrat, ko bo stadion imel uporabno dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.