Slovenija
15313 ogledov

Država objavila razpis za 4.500 brezposelnih

slovenija 27.09.10, zavod, zavod za zaposlovanje, delo, iskalci dela, brezposeln
1/4
Anže Petkovšek
V ta namen bo ministrstvu za delo namenilo 25 milijonov evrov.

V javna dela bo v letu 2018 vključenih približno 4.500 dolgotrajno brezposelnih oseb, za izvedbo javnih del je namenjenih 25 milijonov evrov.

V okviru javnega povabila bodo objavljene posebne kvote sredstev za izvedbo:

  • socialnovarstvenih programov javnih del,
  • programov javnih del, ki bodo namenjeni vključevanju dolgotrajno brezposelnih oseb s I. do IV. ravnjo izobrazbe in
  • programov s področja kmetijstva, vzgoje in izobraževanja ter športa, okolja in prostora, kulture ter drugih programov javnih del.

Kljub gospodarski rasti in pozitivnim premikom na trgu dela se povečuje delež dolgotrajno brezposelnih, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb dve leti in več.

Javna dela bodo zato prednostno namenjena prav tej ciljni skupini, saj so to brezposelne osebe, ki so v večini primerov hkrati starejše in nižje izobražene ter imajo tudi različne omejitve za zaposlitev.

Zavod za zaposlovanje | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač

"S posebno kvoto sredstev za programe javnih del, ki bodo namenjeni izključno dolgotrajnim brezposelnim osebam z nižjo ravnjo izobrazbe, želimo povečati delež te ciljne skupine v skupnem številu vseh vključenih v javna dela. S posebno kvoto sredstev za izvajanje socialnovarstvenih programov javnih del pa želimo na drugi strani upoštevati tudi potrebe najbolj ranljivih uporabnikov storitev javnih del na lokalni ravni (invalidi, starejši, otroci in mladostniki)," so zapisali na ministrstvu.

Izvajalci javnih del bodo lahko ponudbe na javno povabilo oddali od 10. novembra 2017 dalje, javno povabilo pa bo odprto do 30. aprila 2018 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev javnega povabila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ginko 13:23 26.oktober 2017.

    Bodoče glasove za sedanjo koalicijo na volitvah, je potrebno kupiti čim prej, da ne bo prepozno. Najlažje je to za javni sektor, ker jim bomo vsi "datrovali" kolikor bodo potrebovali. Ali še vedno spite državlajni?