Slovenija
10 ogledov

Država povečala delež v NKBM

slovenija 15.04.11, Nova KBM, NKBM, Banka, Tivolska cesta, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Konverzija hibridnega posojila države v delnice. Delež države se je s tem povečal na skoraj 80 odstotkov.

Uprava Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) je sprejela sklep o povečanju osnovnega kapitala za 100 milijonov evrov. Osnova za ta ukrep je pogodba o hibridnem posojilu, ki sta jo zadnji dan lanskega leta sklenila država kot posojilodajalka in NKBM. S tem se bo delež države povečal na približno 79 odstotkov.

Kot so pojasnili v drugi največji državni banki, bodo kapital povečali z izdajo 98.522.167 novih delnic, v katere bodo do 7. aprila pretvorili hibridno posojilo države in izvedli vplačilo novih delnic, ki bodo po vsebini pravic izenačene z že obstoječimi navadnimi imenskimi delnicami NKBM.

Ob tem v NKBM znova zagotavljajo, da je banka varna, solventna in dobro likvidna, za uresničitev svoje razvojne vizije in stabilnejše kapitalske ustreznosti pa potrebuje še dodaten kapital, ki ga načrtuje pridobiti z že napovedano dokapitalizacijo v letošnjem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.