Slovenija
21 ogledov

Država s prijavo zamudila en teden

Žurnal24 main
Prisilka Mtb. Republika Slovenija prepozno prijavila slabih 200 tisoč evrov terjatev. Če bo prisilka potrjena, bodo vseeno poplačani.

“Najmanj en teden prepozno je bila prijavljena terjatev Republike Slovenije v postopku prisilne poravnave podjetja MTB, zato jo prerekam,” za Žurnal24 pojasnjuje Milorad Vidović, upravitelj prisilne poravnave.

“Nimajo pravice glasovanja”
Okrožno sodišče v Mariboru je objavilo osnovni seznam preizkušenih terjatev v postopku prisilne poravnave nad dolžnikom, podjetjem MTB.

Med upniki je tudi Republika Slovenija s terjatvijo v višini 198.760 evrov, ki jo stečajni upravitelj v celoti prereka.

“Kdor prepozno prijavi terjatev, nima pravice glasovati. Država bo poplačana kot vsi drugi upniki, če bo prisilna poravnava sprejeta tako, kot je bila predlagana v načrtu finančnega prestrukturiranja,” razloži Vidović.

Po predlogu prisilke bodo znova kratko potegnili dobavitelji oziroma tisti z nezavarovanimi terjatvami, ki bodo poplačani v dveh letih, in sicer le 25 odstotkov od celotnega dolga. Banke in delavci bodo poplačani stoodstotno.

Znano bo šele čez 3 mesece
V postopku prisilne poravnave so nabrali za 150 kilogramov papirjev, upnikov je bilo 678, svoje terjatve pa je prijavilo 292 upnikov.

“Ali bo sprejet predlagani načrt prisilne poravnave, bo po mojih predvidevanjih znano po sodnih počitnicah avgusta ali v začetku septembra. Odvisno je od pritožb,”
pravi upravitelj prisilne poravnave in dodaja, da je več kot deset upnikov, ki imajo terjatve nad 200 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.