Slovenija
1 ogledov

Država vrača dolgove

Minister, ki je izrekel kar nekaj kritik na neracionalno vodenje bolnišnice pred Žurnal24 main
Sredstev, ki jih je murskosoboška bolnišnica protipravno izplačala, ne bo treba vrniti.

V Splošni bolnišnici (SB) Murska Sobota so lani zaposlenim pri plačah izplačali 400 tisoč evrov preveč. Denarja jim ne bo treba vrniti. To nepravilnost, ki jo je včeraj med obiskom bolnišnice izpostavil minister Borut Miklavčič, je namreč ugotovila revizija osebnih dohodkov v bolnišnici.

 

Čakajo na kader

Zdravniki. Direktor bolnišnice in minister sta se strinjala, da je SB Murska Sobota kadrovsko podhranjena. "Čakamo na specializante z mariborske medicinske fakultete. Veljal bo tudi tihi dogovor, da ne bo več prehajanja zdravnikov iz soboške bolnišnice v UKC Maribor," je pojasnil Miklavčič.

Tožbe najverjetneje ne bo
"Sklep ministrstva za javno upravo julija letos je bil, da se sredstev, izplačanih v javnem sektorju, kjer so ugotovljene nepravilnosti, ne vrača. Smo pa delavcem, ki so prejeli preveč denarja na račune, pojasnili, da lahko to odslužijo z dežurstvi ali drugo obliko dela," je pojasnil Bojan Korošec, direktor SB Murska Sobota.

Minister je nepravilnosti pri izplačevanju očital prejšnjemu vodstvu bolnišnice. "Moje mnenje je, da bi lahko bolnišnica v tem primeru tožila odgovorno osebo," je še pojasnil Miklavčič. Korošec pa je povedal, da je bolnišnična pravna služba že preverila možnosti za tožbo, vendar se zanjo za zdaj ne bodo odločili.

Plačal bo stare grehe
Minister je med obiskom pomurske bolnišnice seznanil vodstvo, da bodo od ministrstva prihodnji teden dobili nakazanih 958 tisoč evrov.

"Odločili smo se, da tako kot v Izoli pokrijemo stare dolgove bolnišnice izpred petih in šestih let, ki jih imajo do dobaviteljev. Iz številk je razvidno, da nekatere stvari v prejšnjih letih niso bile racionalno vodene," je poudaril minister.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.