Slovenija
33 ogledov

"Državi bomo izstavili račun za dva milijona"

telekom slovenije Anže Petkovšek
"Želimo si, da bi se proces prodaje čimprej končal, ker za družbo ni dobro, da se vleče tako dolgo, kot se," poudarja prvi mož Telekoma Rudolf Skobe.

"Poslujemo bolje od načrtov, verjamemo, da bo to imelo vpliv tudi na vrednost delnice pri prodaji Telekoma," je prepričan Skobe.  

V prvih treh mesecih so pridelali 12,3 milijona evrov dobička.

Na vprašanje kolikšen račun bodo izstavili državi, če prodaja družbe pade v vodo pa prvi mož Telekoma odgovarja: "Dva milijona evrov."

V dveh letih bo na Telekomu 450 ljudi manj

Nadaljujejo tudi s kadrovskim prestrukturiranjem, ki po navedbah prvega moža našega največjega operaterja ni v ničemer povezan s prodajo podjetja. Do konca letošnjega leta bodo število zaposlenih zmanjšali za 230, naslednje leto pa še za 225. Zagotavljajo še, da stroške klestijo hitreje, kot jim upadajo prihodki.

Telekom je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvaril 181,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 51,6 milijona evrov EBITDA, torej pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo. Se je pa zaradi poravnave s Simobilom dolg družbe povečal.

Število naročnikov ne raste več tako hitro kot v preteklosti

Operater sicer beležijo padec rasti števila uporabnikov, a so številke še vedno pozitivne. V primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta beležijo tako rast števila TV-priključkov (za 5,4 odstotka) kot mobilnih uporabnikov (za 2,6 odstotka) in fiksnih širokopasovnih priključkov (za 2,1 odstotka).

"V Sloveniji je primarni cilj ohranjanje števila uporabnikov ob čim bolj ustrezni dobičkonosnosti, kar bomo dosegali z navzkrižno prodajo storitev, z razvojem novih storitev in novih naročniških modelov, s ponudbo ekskluzivnih vsebin, z nadaljnjim izboljševanjem uporabniške izkušnje ter z zagotavljanjem standardiziranih storitev v oblaku," še poudarja Skobe.

dezurni@zurnal24.si 

O financah lahko razpravljate tudi na forumih Med.over.net.

Komentarjev 10
  • Peric Mitja 21:20 13.maj 2015.

    torej da povem, kar so želeli povedat v tem dopisu:prodajte zdej, ker namesto da bi izboljševali infrastrukturo, ter jo obnavljali, popravljali itn. jo samo štukamo, kjer se pretrže, malo izolirja in dobro je, če sploh pridemo popravit, ker je ...prikaži več iz dneva v dan manj ekip in manj ljudi, torej, če je nekaj narobe na dveh lokacijah, imamo samo enega človeka ki bo to popravil...TO JE IZČRPAVANJE PODJETIJ, za prikazovanje takih dobičkov, se podjetje dobesedno uničuje in zdej se ga hočejo znebit, ker vejo sami, da bo v roku parih mescev bilo potrebno obnovit in zamenjat večino opreme in tras. Da se podjetju prikaže dobiček, tega ne počnejo, naredijo nek modni trend 4G omrežje na določenih lokacijah, nekje pa pač omrežja niti ni, ker ni denarja za zamenjat eno anteno, na tak način izčrpavajo večino podjetij, katera hočejo prodat, potem pa pride en kupec in bo to dal not kot prikrite napake in bo tožil državo, da so jim to prikrivali, itn. in pol bo naša država bila dolžna taistim inv

  • Janez_53 16:21 13.maj 2015.

    Gospodje od Telekoma: račune izstavite KONKRETNIM LJUDEM Z IMENOM IN PRIIMKOM, ki so krivi, da je cena padla!

  • jaki 15:30 13.maj 2015.

    To, kar bi ti siromak naredu, zase zadrž, buhtelj.