Slovenija
18 ogledov

"Državljani in državljanke, ne nasedajte!"

Miro Cerar Saša Despot
Predsednik vlade Miro Cerar je prepričan, da se v zadnjem času ponavljajo poskusi diskreditacije vlade.

"Državljani in državljanke, ne nasedajte manipulacijam!" poziva predsednik vlade Miro Cerar, ki meni, da za objavo "tendencioznih in manipulativnih podatkov" o zaslužkih nekaterih ministrov njegove vlade, stojijo interesne skupine, ki hočejo diskreditirati vlado.

Po odstopu ministrice za izobraževanje, znanost in šport Stanke Setnikar Cankar, so se v javnosti pojavljali mnogi podatki o postranskih zaslužkih funkcionarjev, tudi o honorarjih premierja Cerarja in finančnega ministra Dušana Mramorja. Ta je danes pojasnil, da je poleg plače zaslužil 82 tisoč evrov.  "Presenetil me je javni pogrom nad ministrom za finance Mramorjem, ki je, kot je pojasnil danes, zaslužil 82 tisoč evrov, pisalo se je o veliko večjih vsotah, tendenciozno in manipulativno," pravi Cerar. 

"Ta vlada nekoga moti!"

"Očitno je, da ta vlada nekoga moti," je prepričan Cerar. "Če bom ugotovil koga, bom to povedal. Dejstvo je, da take poskuse zaznavamo, so očitni, pojavljajo se podatki, ki so lažni. Širijo jih med ljudmi in skušajo razvrednotiti delo vlade in dajati vtis, da vlada dela slabo, kar ni res!"

Delo vlade v zadnjih mesecih zaznamuje veliko uspešnih kazalcev; visoka gospodarska rast, dobri obeti, zmanjševanje brezposelnosti in poviševanje bonitetnih ocen, poudarja Cerar. "Na napake se odzivamo in jih hitro odpravljamo," pravi Cerar.

Odprl in zaprl d.o.o.

Glede podatkov o svojih zaslužkih je Cerar pojasnil, da so bili že večkrat, tudi med predvolilno kampanjo, objavljeni javno.Tudi o honorarjih, ki jih je zaslužil kot profesor s svetovanjem izven službenega dela na pravni fakulteti, je javnost obvestil, je zatrdil in nadaljeval, da je, da je denar prislužil z napornim delom, tudi v popoldanskem in večernem času ter med dopusti. Za to delo pa naj bi imel tudi soglasje fakultete, na kateri je bil sicer zaposlen.

Pojasnil je tudi, da je leta 2012 odprl d.o.o, ker je predvidel večji obseg dela z novimi partnerji, ko pa se ti načrti niso uresničili, je leto zatem d.o.o. zaprl in delo nadaljeval kot samostojni podjetnik.

Mramorja razkritje honorarjev pri delu ne bo oviralo

"Stanka Setnikar Cankar mi je ponudila odstop, ne zaradi višine honorarjev pač pa zato, ker je ocenila, da jo bo razkritje teh podatkov motilo pri delovanju. Gre torej za odstop iz političnih razlogov," pravi Cerar.

Na vprašanje, kakšna je razlika med njo in Mramorjem pa Cerar pravi: "Gre za obseg honorarjev in tudi za to, da Mramor dodatnega denarja ni služil, ko je bil dekan." Prepričan je, da Mramor zaradi razkritja honorarjev ne bo imel težav pri delu, kar pa ne velja za Setnikar Cankarjevo. Mramor tako še vedno uživa vso Cerarjevo podporo.

Komentarjev 31
  • Boris59 18:35 12.marec 2015.

    Nam pa že ne vem več koliko let vsakodnevno servirajo Janšo. Mogoče nam bo počasi postalo jasno...

  • jankop 15:14 12.marec 2015.

    "Očitno je, da ta vlada nekoga moti,"Mene moti če vas že zanima.delam pa životarim vi pa si izplačujete neke bajne vsote za katere moram delat!!!!!!!!!!

  • Bedanc 14:57 12.marec 2015.

    Bom samo eno stvar reku, več zvezd na zastavi večje sranje od "ustanove".